Indiase rijstspecialist LT Foods opent vestiging in Rotterdam

Nieuws

LT Foods, een wereldwijd bedrijf dat is gespecialiseerd in rijst en rijstproducten, vestigt zich in Rotterdam. Het Indiase bedrijf dat wereldwijd is gevestigd in ruim 65 landen en bekend staat om haar merken Dawaat en Royal, opent in het voorjaar van 2017 een vestiging op de Maasvlakte. De komst van dit gerenommeerde Indiase bedrijf betekent een versterking van het Rotterdamse Foodcluster en levert de stad 70 tot 100 nieuwe banen op.

Zilvervliesrijst

LT Foods, dat haar hoofdkantoor in Delhi heeft, opent in Rotterdam de eerste Europese vestiging. Aditya Arora, Directeur LT Foods Europa: “De opening van een Europese vestiging is in lijn met onze groeistrategie en helpt ons met het verstevigen van onze positie in de branche. Wij zijn onder de indruk van alles wat Rotterdam te bieden heeft en voelen ons welkom hier.”

Voor Rotterdam en de regio draagt de komst van een dergelijk gerenommeerd bedrijf bij aan de versterking van de handelsrelatie met India. Daarnaast biedt het kansen om meer bedrijven uit India aan te trekken. De economie van India groeit sterk en de verwachting is dat dit de komende jaren door zal zetten. Er liggen volop kansen voor het Nederlandse en Rotterdamse bedrijfsleven. Rotterdam zet met India onder meer in op Agrofood, Life-Science & Health en de Chemie.

LT Foods huurt 12.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte van Prologis. In de Rotterdamse vestiging wordt zilvervliesrijst bewerkt, om vervolgens te worden gedistribueerd binnen Europa.

De komst van LT Foods naar Rotterdam is het resultaat van een samenwerking tussen Rotterdam Partners, het Havenbedrijf Rotterdam en NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger