Archive for februari 2014

Datarevolutie nu ook op het water

Title: Datarevolutie nu ook op het water
Introduction: Drones, dynamische verkeertekens, binnenvaartligplaatsensystemen, efficiëntieproject ‘Het Schip Centraal’; de meest opzienbarende nautische ontwikkelingen in de haven van Rotterdam vonden achter de vergadertafel plaats en hebben te maken met de datarevolutie. Maar voordat de haven concreet profiteert van de datarevolutie dienen wet- en regelgeving te worden aangepast. Dit jaar treffen havengebruikers de eerste concrete resultaten op het water aan.

Winst Havenbedrijf Rotterdam licht gedaald

Title: Winst Havenbedrijf Rotterdam licht gedaald
Introduction: Het resultaat van het Havenbedrijf over 2013 bedraagt € 227 miljoen. Dat is € 1 miljoen minder dan het resultaat over 2012. Door grote investeringen in met name Maasvlakte 2 zijn de rentelasten en afschrijvingen fors gestegen. De inkomsten uit het havengeld namen af. Daar staat tegenover dat  de inkomsten uit de verhuur van terreinen groter waren, vooral door uitgifte van nieuwe terreinen en door de integratie van de zeehaven van Dordrecht. Het Havenbedrijf wist de kosten onder controle te houden. Financieel directeur Paul Smits: “Na jaren van stijgende winsten is het resultaat van het Havenbedrijf dit jaar licht gedaald. Dat is niet onverwacht. Door de omvangrijke investeringen in de afgelopen jaren zijn onze schulden opgelopen tot € 1,2 miljard. Dat betekent dat onze rentelasten ook flink toenemen. Gecombineerd met de iets terugvallende overslag zorgt dat voor een licht gedaalde winst. Die winst hebben we nodig om te kunnen blijven investeren in de haven en tegelijk onze schuldpositie te verlichten.”

Port of Rotterdam Authority profit slightly lower

Press Release

The result of the Port of Rotterdam Authority for 2013 was €227 million. This is €1 million less than the result for 2012.

Datarevolutie nu ook op het water

Persbericht

Drones, dynamische verkeertekens, binnenvaartligplaatsensystemen, efficiëntieproject ‘Het Schip Centraal’; de meest opzienbarende nautisc

Foto: opening van verkeerscentrale Hoek van Holland

Winst Havenbedrijf Rotterdam licht gedaald

Persbericht

Het resultaat van het Havenbedrijf over 2013 bedraagt € 227 miljoen. Dat is € 1 miljoen minder dan het resultaat over 2012.

Containeroverslag Beieren 6% gedaald

Title: Containeroverslag Beieren 6% gedaald
Introduction: De containeroverslag in de binnenhavens van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren is vorig jaar 5,9% gedaald tot bijna 400.000 TEU. De totale overslag nam iets toe tot 29,9 miljoen ton. Een daling van 9% deed zich voor in de overslag van binnenschepen op het spoor en omgekeerd.

Containeroverslag Beieren 6% gedaald

Nieuws

De containeroverslag in de binnenhavens van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren is vorig jaar 5,9% gedaald tot bijna 400.000 TEU.

Foto : Haven Neurenberg

Dobberend Bos te water

Title: Dobberend Bos te water
Introduction: Vanaf 12 maart wordt in de Rijnhaven het Dobberend Bos bos aangelegd. Het is een creatie van beeldend kunstenaar Jorge Bakker (zie onderstaand interview )  die meer dan zes meter hoge bomen in boeien liet plannen. Deze boomboeien worden vervolgens te water gelaten.

Dobberend Bos te water

Nieuws

Vanaf 12 maart wordt in de Rijnhaven het Dobberend Bos bos aangelegd.

Rotterdam Nieuwe Maas Erasmusbrug

Title: Rotterdam Nieuwe Maas Erasmusbrug
Introduction: Tijdelijke vermindering doorvaarthoogte
EndDate1: 26-2-2014
Advertisment ad adsense adlogger