MS Borelli maakt 1.000ste vaart tussen Hengelo en Rotterdam

Nieuws

Afgelopen week maakte de MS Borelli van rederij The Blue World zijn 1.000ste tocht tussen Rotterdam en de Combi Terminal Twente. Het binnenvaartschip ging 500 keer naar Rotterdam en 500 keer terug naar Hengelo. Met zijn 110 meter in lengte en 11,45 meter in breedte, heeft het schip de afgelopen jaren de nodige containers over de Nederlandse binnenwateren vervoerd.

MS Borelli

Een mooi moment voor Patrick Hut, CEO en oprichter van rederij The Blue World, die de dienst al een aantal jaar onder zijn hoede heeft. “Vanaf de tweede helft van 2010 is het schip begonnen met de dienst tussen Hengelo en Rotterdam. Gemiddeld gaat het schip twee keer heen en weer in de week.” Door vervoer over de binnenlandse wateren kunnen er niet alleen in één keer grote hoeveelheden containers vloeiend worden vervoerd, het scheelt ook een flinke hoeveelheid vrachtverkeer. “Deze 1.000 tochten hebben door de jaren heen zeker zo’n 70.000 vrachtwagenritten gescheeld. Dat komt een snelweg als de A1 ten goede, daar is het al druk genoeg.”

Kleinere footprint
Om het binnenvaartschip zo zuinig mogelijk te maken, is er de afgelopen jaren behoorlijk gesleuteld aan de MS Borelli. “We hebben veel investeringen gedaan om de carbon footprint van dit schip te verlagen”, vertelt Hut. “Onder andere door nieuwe verlichtingstechniek, sensortechniek, een vervanger voor generatoren en door het installeren van zonnepanelen.” Het schip wordt dit voorjaar ook omgebouwd met een dieselelektrische aandrijving, wat zo’n 18 procent aan brandstof - en hetzelfde percentage uitstoot - scheelt.

Port of Twente
De 1.000ste vaart tussen Rotterdam en de Combi Terminal Twente in Hengelo, toont de goede verbinding tussen Rotterdam en het achterland. Volgens Hut is Port of Twente over de gehele breedte een verrijking voor de regio. “Het verbindt onder meer bedrijven, overheden, logistieke partners en kenniscentra. Het heeft de laatste jaren voor een hoop extra bedrijvigheid gezorgd in de regio”, zegt Hut. “Het helpt om een beter logistiek proces met elkaar te ontwikkelen, tegelijkertijd te verduurzamen en gezamenlijk processen te verbeteren waar mogelijk.”

Innovatie
Port of Twente speelt een belangrijke rol in het verbinden van uiteenlopende ondernemingen en instellingen, waardoor de economie zich volgens Hut blijft vernieuwen en innoveren. “Voor de gehele lokale economie is de Port of Twente zeker een stap vooruit. Bovendien maakt het mooie slagen tussen bestaande en nieuwe economie, voegt het meer potentie toe aan de regio en genereert het business en werkplekken”, concludeert Hut.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger