Eerste spoordienst China-Nederland van start

Nieuws

De eerste spoorshuttle tussen China en Nederland is een feit. Sinds juni is de dienst door de Chinese railoperator CDiRS opgestart en nu is de Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express volop in bedrijf. Vooralsnog is het een wekelijkse service, maar de ambitie van CDiRS en haar Nederlandse partner, RailPortbrabant, onderdeel van de GVT Group is om de dienst eind volgend jaar vijf keer per week te laten rijden.

Kaart Chengdu-Tilburg-Rdam

De Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express is in 15 dagen ‘door-to-door’ op bestemming en rijdt via Kazachstan en Moskou. Vanuit Chengdu is er aansluiting per spoor op Chinese steden als Shanghai, Ningbo, Wuhan, Yiwu, Xiamen, Shenzhen, Nanning en Kumming en ook naar Viëtnam en Zuid Korea. “Lading uit China gaat veelal per schip, short sea, vanuit de Rotterdamse haven door naar het VK, Scandinavië en Portugal”, aldus Roland Verbraak, general manager bij GVT Group of Logistics.

Snelle landverbinding

“Een mooie ontwikkeling”, voegt Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam toe. “Rotterdam is over zee al de belangrijkste Europese bestemming voor Chinese lading. Met deze shuttle voegen we hier nu ook een snelle landverbinding aan toe. We geloven erg in dat concept, onder andere omdat via de uitstekende short sea verbindingen vanuit Rotterdam, een groot deel van Europa efficiënt te bereiken is. En vice versa natuurlijk.”

International Logistics and Transportation Fair 12 oktober tot 14 oktober

China Shenzhen International Logistics and Transportation is dé expo voor logistiek & transport in Azië. Ontmoet het Havenbedrijf Rotterdam en Schiphol op een gezamenlijke stand.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger