Extra RoRo schip Stena Line van en naar Killingholme

Nieuws

Per 31 oktober 2016 verdubbelt Stena Line het aantal afvaarten vanuit de Rotterdamse Europoort naar Killingholme in midden-Engeland tot zes maal per week. Hiervoor wordt het roll-on/roll-off schip ‘Caroline Russ’ ingezet, dat samen met de Stena Scotia de dagelijkse dienst gaat onderhouden. Naast de Europoort-Killingholme route verzorgt Stena Line vanuit Rotterdam ook nog de vrachtdiensten tussen Europoort-Harwich, Hoek van Holland-Killingholme en Hoek van Holland-Harwich.

Caroline Russ

“We hebben de afgelopen jaren een sterke groei gezien binnen de transportmarkt richting het Verenigd Koninkrijk”, aldus Annika Hult, Route Manager van de Stena Line North Sea. Ondanks bijvoorbeeld de Brexit-ontwikkelingen verwacht Stena Line dat de vraag naar vervoer zal toenemen.

Versterking RoRo-cluster

“Het onderstreept ook hoe wij tegen de handelsstromen met het VK aankijken”, vult Steven Jan van Hengel, Business Manager Shortsea, Containers & RoRo van het Havenbedrijf Rotterdam aan. “We zien de markt met vertrouwen tegemoet en zetten dan ook in op een verdere uitbreiding en versterking van ons RoRo-cluster in Rotterdam. Momenteel zijn wij onder andere ook druk bezig met het realiseren van een tweede ligplaats voor Stena Line in de Europoort.”

Nieuwe ligplaats

De nieuwe ligplaats, met een lengte van 212 meter en 6,30 meter diepgang zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 gereed zijn.

Bron: Stena Line
Foto: FleetMon/Peter Beentjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger