Herfstvakantie in FutureLand

Persbericht FutureLand

Tijdens de herfstvakantie is er ook voor de jongste bezoekers van FutureLand veel te doen. Kinderen doen gratis leerzame proefjes, bouwen een zonnewagen die echt rijdt als de zon schijnt of beschilderen een steen van het Maasvlaktestrand. Een kijkje nemen in de toekomst kan ook en blijkt zelfs een koud kunstje! Zet een virtual reality bril op je neus en vlieg naar de haven in het jaar 2066.

Futureland

Model zonnewagen bouwen

Zondag 16 en 23 oktober bouw je in FutureLand een model van zonnewagen Nuna 8. Tijdens deze workshop helpt een FutureLand voorlichter en Nuon Solar Team-member bij het in elkaar zetten van de mini-Nuna. Aan het einde van de workshop rijdt de Nuna op eigen kracht, mits de zon schijnt natuurlijk!

Praktische informatie:
De workshops worden 16 en 23 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur aangeboden. Aanschuiven kan op elk gewenst moment, houd rekening met een bouwtijd van ca 1,5 uur.

Het Nuon Solar Team is zevenvoudig wereldkampioen zonneracen. Meer voorbeelden van toekomstige energiebronnen zie je in de tijdelijke tentoonstelling 'De haven geeft nieuwe energie!' Voor meer informatie en kosten zie www.futureland.nl.

Gratis technische proefjes doen

Tijdens deze vakantieperiode worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Jonge bezoekertjes schroeven hun technische kennis op en ervaren welke techniek komt kijken bij de inrichting en het gebruik van een nieuwe haven. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Onder begeleiding gaan de kinderen zelf aan de slag. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Praktische informatie:
Van zondag 16 oktober t/m zondag 23 oktober kun je op alle dagen dat FutureLand geopend is proefjes doen. Woensdag 26, zaterdag 29 en zondag 30 oktober worden de proefjes opnieuw aangeboden. De proefjes starten telkens om 14.00 uur en in het weekend bovendien om 12.00 uur. Let op: maandag 17 en zaterdag 22 oktober is FutureLand gesloten.

Stenen beschilderen

Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) beschildert met verschillende technieken zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Tijdens de gezellige workshop helpt zij om zelf een van deze stenen mooi te maken.

Praktische informatie:
Voor deelname hoef je alleen een steen te kopen. Deze kosten € 2,00 per stuk. Overig materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden woensdag 19 en zondag 23 oktober aangeboden tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Over FutureLand

FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten in de nieuwe havens. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand 860.000 bezoekers. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2015 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Bekijk het programma voor 2016 op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger