LBC Tank Terminals verwelkomt Wanhua-BorsodChem in de Rotterdamse haven

Nieuws Havenbedrijf Rotterdam

Vanwege de groeiende aandacht voor het product MDI in de Europese markt hebben Wanhua & BorsodChem aangekondigd dat ze samen gaan werken met LBC Tank Terminals en twee nieuwe tanks gaan huren voor MDI producten.

MDI is een chemisch product en wordt voornamelijk als grondstof voor de kunststof- en schuimindustrie gebruikt. Voorbeelden van producten waarin MDI ook voorkomt zijn verf, lijm, coatings en kitten. Het gebruik van de tanks draagt bij aan een duurzame en stabiele toevoer van MDI naar de regio. De vraag naar de producten waarin MDI voorkomt stijgt, terwijl er minder productie is in Europa. Dankzij het gebruik van twee opslagtanks bij LBC in de Botlek kan het product via het spoor of de weg door heel Europa verspreid worden. De twee tanks van LBC Rotterdam zijn speciaal ingericht om de opslag van het product zo veilig mogelijk te laten verlopen. De nieuwe MDI tanks zijn vanaf juli 2017 beschikbaar.

Grootste producent van MDI

Wanhua Group is de grootste producent van MDI ter wereld. BorsodChem is de Europese productiebasis van Wanhua Group en is de leidende producent van MDI, TDI en andere specialistische chemicaliën in Centraal- en Oost-Europa. LBC Tank Terminals is een onafhankelijk tankopslagbedrijf voor petrochemie, petroleumproducten en olieproducten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger