Port cyber café FERM Rotterdam

Nieuws

In het verlengde van het 'Sta jij FERM'-seminar in Spijkenisse worden er periodiek bijeenkomsten onder de noemer Port Cyber Café georganiseerd. Sprekers en experts uit het vak duiken samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp van cybersecurity in de Rotterdamse haven. Donderdag 14 september aanstaande vindt de tweede editie plaats, opnieuw in café restaurant Courzand.

Awareness
Bij de eerste editie van het Port Cyber Café op 20 juli jl. werden er enkele specifieke onderwerpen binnen de cybersecurity aangekaart, zoals beveiligen tegen ransomware en het uitvoeren van een risicoscan. De tweede editie zal een algemener karakter hebben en informatieveiligheid vanuit één thema breder aanpakken: awareness.

Marijn van Schoote, Information Security & Risk Officer van het Havenbedrijf Rotterdam, geeft aan de hand van een format van een informatie-beveiligingsbeleid tips en tricks bij het maken van keuzes en het opstellen van beleid.

Maarten Timmerman, directeur van Awareways, gaat in op de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen: de mens. Wist je dat 7 van de 10 beveiligingsincidenten worden veroorzaakt door menselijk handelen?
Hoe verander je gedrag en creëer je een informatie bewuste cultuur binnen jouw organisatie?

Chris van 't Hof zal in Courzand opnieuw optreden als moderator om de deelnemers door de woelige wateren van de cybersecurity te loodsen.

Port Cyber Café II: donderdag 14 september
16.00-18.00 uur, Café Restaurant Courzand, Courzandseweg 40 Rotterdam.
Moderator: Chris van 't Hof.
De Port Cyber Café's volgen elkaar in snel tempo op, blijf op de hoogte via FERM

Aanmelden
Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor veilig digitaal werken? En heb je behoefte aan tips, adviezen en vooral concrete handvatten van de experts die we voor de FERM Port Cyber Café’s uitnodigen? Meld je dan snel aan via contact@ferm-rotterdam.nl, er zijn opnieuw 50 plekken beschikbaar!

Lees hier het verslag van de 1ste Port Cyber Cafe 20/07

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger