Stap in de grootste flipperkast van Rotterdam

Nieuws

Als er een bedrijf weet hoe werelds de Rotterdamse haven is, dan is het wel Havenbedrijf Rotterdam. Onder drie grote koepels op de Wilhelminakade, laat het havenbedrijf tijdens de 40e editie van de Wereldhavendagen zien waarom ze een van de grootste en slimste havens van de wereld is.

Wereldhavendagen 2017 Havenbedrijf Rotterdam

Loop de ‘domes’ binnen er ervaar de rol die Rotterdam binnen de wereldhandel speelt. Zie, beleef en leer hoe goederen in onder meer containers de haven binnenkomen en uitgaan en hoe ze naar het achterland worden vervoerd. In de grootste koepel spring je op een megagrote digitale flipperkast, om wereldwijd verschillende havens en ladingstromen te ontdekken. De showmaster loodst jou door het spel om de meeste punten te behalen.

Van de ene dome loop je naar de andere, om met behulp van de slimme routeplanner ‘Navigate’ spelenderwijs de beste route voor jouw container van A naar B te vinden. Via Rotterdam natuurlijk! Vind jij de meest efficiënte route over zee, via het spoor en de binnenvaart? Dan maak je kans op een gave prijs waarmee je zelf makkelijk je weg vindt. Hierna loop je snel door naar de derde koepel waar je de 'virtual reality'-wereld van Maasvlakte 2 binnenstapt. Hier kijk je rond op plekken die normaal gesproken zelfs voor medewerkers van de containerterminal off limit zijn. Buiten de domes stap je op een meetvaartuig voor één van de excursies die het Havenbedrijf organiseert. Aan de kade ligt een patrouillevaartuig klaar voor een bezoek. Of neem een kijkje bij de het inspectievoertuig. Kortom, meer dan genoeg te doen om een bezoekje aan dit wereldse havenbedrijf te rechtvaardigen!

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger