Chengdu-Tilburg-Rotterdam Express naar 5x per week

Nieuws

De spoorshuttle van GVT-Group of Logistics tussen Rotterdam en het Chinese Chengdu wordt per december uitgebreid naar vijf omlopen per week. “De dienst wordt steeds meer ontdekt als goede aanvulling op lucht- en zeevervoer”, aldus Roland Verbraak, general manager bij GVT Group of Logistics.

Sinds juni legt de Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express het traject, via Kazachstan en Moskou, af. Begonnen is met drie wekelijkse omlopen. Inmiddels zijn dat er al vier en per december worden het er dus vijf. Verbraak: “Vanuit China doen we traditioneel veel elektronica, maar je ziet dat er nu ook aardig wat seizoensproductie mee gaat, zoals bijvoorbeeld schoenencollecties. Met de trein ben je dan toch wat flexibeler en kun je je voorraadbeheer beter reguleren. Met vijftien dagen is alles ‘door-to-door’ geleverd.” Daarmee is de railverbinding 75procent goedkoper dan vervoer per vliegtuig. Daarnaast is Rotterdam vanuit China bezien een efficiënt logistiek knooppunt voor lading richting het Verenigd Koninkrijk, Spanje, maar ook de oostkust van de Verenigde Staten.

Get Ahead in Europe
Vanuit het Westen is het een heel diverse lading die de reis naar het Oosten maakt. “Auto’s, medicijnen, maar de laatste tijd ook veel Hoegaarden bier en machines voor de katoenindustrie in de Chengdu-regio.” De dienst wordt uitgevoerd door Railport Brabant in samenwerking met de Chinese railoperator CDIRS. Het is het paradepaardje van het ‘Get Ahead in Europe’-initiatief. Met deze in september gelanceerde campagne willen samenwerkingspartners Logistiek Midden-Brabant en het Havenbedrijf Rotterdam bedrijven in Azië wijzen op de voordelen van deze Nederlandse as als efficiënte toegang tot Europa.

Bron: GVT

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger