Archive for juli 2020

Eeuwenoude kaart van Goeree-Overflakkee teruggevonden

In het spoor van de bevrijding: Willem van de Poll

Katoenfabriek De Phoenix een grote flop 

Steekproef legionellapreventie door logiesverblijven en zwembaden

Uit een telefonische inventarisatie van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat de maatregelen voor legionellapreventie in belangrijke mate zijn uitgevoerd door 94% van de 194 ondervraagde bungalowparken, campings, hotels en zwembaden. De steekproef vond plaats van medio juni tot begin juli. In september gaat de ILT inspecties op locatie uitvoeren.

Feestelijke aftrap projectwebsite transcripties

ILT: passagiers hebben weer de keuze tot terugbetaling van vliegtickets

KLM, Corendon, Transavia en TUI gaven passagiers niet de mogelijkheid om geld terug te krijgen bij annulering van vluchten door corona, ook al maakten passagiers bezwaar tegen vouchers. Dat zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in haar onderzoek naar het voucherbeleid van de afgelopen maanden.

Digitale Studiezaal: Volkstelling Suriname 1921

Omstandigheden op zeeschepen voor anker langs de kust overwegend goed

Tussen half mei en eind juni 2020 onderzocht de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) samen met de Kustwacht de werk- en leefomstandigheden aan boord van 32 op de Noordzee ten anker liggende zeeschepen. Uit het onderzoek blijkt dat regels over het algemeen goed worden nageleefd en bemanning wordt doorbetaald.

Srebrenica

ILT: infrastructuur en veiligheidsgedrag op Kijfhoek moet beter

ProRail heeft onvoldoende beeld van de fysieke staat van de infrastructuur op rangeerterrein Kijfhoek. De sporen, wissels en het heuvelsysteem -waarover wagons gerangeerd worden- zijn op het einde van de technische levensduur en vragen verhoogde aandacht van de spoorbeheerder. Daarnaast heeft de infrabeheerder niet genoeg aandacht voor het risicomanagement en veiligheidsgedrag. Naar aanleiding van  deze bevindingen legt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een last onder dwangsom (LOD) op aan ProRail. Daarin staat dat ProRail het zicht op de staat van de infrastructuur moet verbeteren, procedures voor risicobeheersing bij wijzigingen moet naleven en het Spelregelkader voor veilig werken beter in de praktijk moet brengen.
Advertisment ad adsense adlogger