Kruip in de huid van de Havenmeester

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

De Rotterdamse haven is een van de twee 'mainports’ van Nederland. Zoals Schiphol vanuit de verkeerstoren al het luchtvaartverkeer begeleidt, zo verzorgt de Havenmeester vanuit twee verkeerscentrales de vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Met jaarlijks 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen een hele klus. Hoe de Havenmeester dit doet en wat de divisie nog meer voor de haven betekent? Je komt het te weten tijdens de themadag Havenmeester Live. Bezoek FutureLand, het informatiecentrum op de Maasvlakte, zaterdag 19 maart en maak kennis met de Havenmeester.

Hoe zorg je elke dag opnieuw dat de kleine 400 schepen veilig en efficiënt hun weg vinden door het 40 kilometer strekkende havengebied? Uiteraard met de modernste technieken vanuit het Haven Coördinatie Centrum en de twee verkeerscentrales. Maar ook door nauwe samenwerking met loodsen, sleepdiensten en roeiers. Hoe die communicatie tussen alle systemen en partijen verloopt, horen en beleven bezoekers van FutureLand live tijdens deze themadag. VTS Operator Aad Kleijn van de verkeerscentrale in Hoek van Holland vertelt in FutureLand niet alleen over alle taken van de Divisie Havenmeester, maar legt ook live contact met zijn collega’s in Hoek van Holland.

Programma

  • FilmZaal Doorlopend: Filmprogramma op basis van vrije inloop.
  • VIP-Deck, 2e verdieping 13:00 - 13:50 uur: Lezing VTS Operator Aad Kleijn & live verbinding Verkeerscentrale Hoek van Holland.
  • Rondvaartboot FutureLand Ferry 14:00 uur: Rondvaart van een uur met bijzondere aandacht voor de nautische inrichting.

Het Filmprogramma is op basis van vrije inloop. Toegang is gratis en reserveren is niet mogelijk. Ook het bijwonen van de lezing is gratis. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren voor de lezing wel nodig. Hetzelfde geldt voor de rondvaart. De kosten hiervoor bedragen € 8,75 per persoon. Kinderen van drie tot zes jaar varen mee voor € 5,00 en tot drie jaar zelfs gratis. Ga voor het maken van reserveringen naar www.futureland.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger