Mv Wladyslaw Orkan laadt in de Waalhaven

Nieuws

Dinsdag 8 maart kwam de Mv Wladyslaw Orkan - van rederij Chinese-Polish Joint Stock Shipping Company - aan in Rotterdam. Vanuit Moerdijk kwam het schip naar de Waalhaven, om daar een bijzondere vracht voor een energiecentrale te laden bij Broekman Breakbulk Terminal. De uiteindelijke bestemming is Mesaieed in Qatar, voor eindklant Umm Al Houl.

Broekman Logistic generator

Het schip is enige tijd niet in de Rotterdamse haven te zien geweest, maar kwam deze week op bezoek in de Waalhaven. Bij de terminal werden vier gasturbines en generatoren geladen, een partij die bestond uit 1.400 megaton. Een mooie opdracht volgens Jos Masselink, general manager bij Broekman Project Services: “Wij zijn blij met de komst van het schip, aangezien de behandeling van zware lading ons expertisegebied is.”

Umm Al Houl
Het schip zal zijn reis voltooien bij het projectbedrijf Umm Al Houl, een consortium dat bestaat uit de Qatar Foundation, Qatar Petroleum, Qatar Water- en Elektriciteitsbedrijf, Mitsubishi Corporation en Tokyo Electric Power Company. De energiecentrale in het Arabische emiraat zal een totaal elektrisch vermogen hebben van 2,5 gigawatt en tot 618 miljoen liter drinkwater per dag kunnen verzorgen. Wat neerkomt op bijna een kwart van de totale opwekkingscapaciteit in het land. De centrale heeft voldoende vermogen en watervoorziening om seizoenschommelingen en grote evenementen op te kunnen vangen. De eerste fase van ingebruikname staat gepland voor 2017, in 2018 moet het hele complex gereed zijn.

Bron & foto: Broekman Logistics

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger