Finalisten Philips Innovation Award bekend

Nieuws

De jury heeft de finalisten bekend gemaakt die op 24 mei in het Nieuwe Luxor in Rotterdam strijden om de Philips Innovation Award en het bijbehorende prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. Via de Award worden studenten gestimuleerd om te ondernemen en innoveren. Aangezien het Havenbedrijf Rotterdam eveneens innovatie en start-ups hoog in het vaandel heeft staan, is het dan ook sponsor van deze Award.

De bedrijven strijden om twee awards: de Philips Innovation Award en de Rough Diamond Award. Hieronder vindt u de kandidaten.

philips-innovation-award

Innovators (strijden om de Philips Innovation Award)

  • Pacmed heeft een hulpmiddel voor dokters gemaakt om betere behandelingen te kunnen voorschrijven door middel van Big Data. Het voorziet dokters met de verwachte uitkomsten van
    verschillende behandelingen, gebaseerd op de analyse van grote databases uit anonieme gezondheidsdata.
  • Sit & Heat is een energie efficiënt verwarmingssysteem voor stoelen. Dit systeem maakt terrasverwarming en andere verkwistende verwarmingssystemen overbodig.
    Sit & Heat kan geintegreerd worden in kussens maar ook in meubels.
  • Ava is een mobiele applicatie waarmee doven en slechthorenden kunnen zien wat mensen zeggen, in minder dan een seconde.
  • MSystems hebben ‘The Archimedes Drive’ gemaakt. Dit is een versnellingsbak waarbij robots drie keer zo sterk kunnen worden als eerder, zonder de robot zwaarder of groter te maken.
  • CluddCuddle is een licht, veilig en vervoerbaar bed voor gehandicapte kinderen. Het opblaasbare skelet kan rond een matras worden geplaatst, zodat het kind zichzelf geen pijn kan doen.

Rough Diamonds (strijden om de Rough Diamond Award)

  • Plugify heeft een online marktplaats gemaakt voor het boeken van live optredens. Variërend van bands tot DJs tot solisten, kan je bij Plugify gemakkelijk live muziek boeken.
  • VR Peekaboo biedt ouders die in verwachting zijn de ervaring om hun toekomstige baby te bezoeken in virtual reality. Ze kunnen een headset opzetten, waarmee ze hun toekomstige
    baby kunnen zien én in hun handen kunnen houden door middel van een speciaal ontworpen VR ervaring.
  • Urmiloop heeft een duurzame technologie ontwikkeld om waardevolle materialen uit afval te halen.

Platform
In de elf jaar dat de Philips Innovation Award bestaat is het zwaartepunt verschoven van een competitie naar een platform, waar iedere deelnemer van profiteert. Dit platform bestaat uit vier Stages (Idea Stage, Developing Stage, Refining Stage en Final Stage). In elke stage worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen om hun idee om te zetten in een succesvolle start-up. Veel deelnemers hebben inmiddels de Philips Innovation Award gebruikt om hun innovatieve ideeën te verwezenlijken. Daarnaast zijn ook de afgevallen deelnemers door middel van de Innovation Market in contact gekomen met relevante ondernemers en investeerders die hun start-up verder kunnen helpen.

Bron: PhIA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger