Haven krijgt nieuw zeemanshuis in Oostvoorne

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

De Rotterdamse haven krijgt een nieuw zeemanshuis. Het wordt onder de naam International Seafarers’ Centre The Bridge gevestigd in Oostvoorne. Het zeemanshuis komt onder de leiding van Edwin van Os (verkeersbegeleider en communicatieadviseur, gedetacheerd door het Havenbedrijf). De oprichting is mogelijk gemaakt met een opstart-ondersteuning van het Rotterdam Port Welfare Committee, Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Westvoorne, en een groep uiteenlopende financiers.

Met het vorig jaar geopende zeemanshuis in Brielle voor zeevarenden onder de Deense vlag en de Flying Angels Club in Schiedam heeft de haven van Rotterdam straks drie zeemanshuizen

Beheerder Edwin van Os (hier rechts op de foto naast Bernt Koning - voorzitter van de stichting International Seafarers’ Centre LCO) is vanaf 1 april bezig in dorpshuis ‘De Man’ met de voorbereidingen voor de opening van het nieuwe zeemanshuis The Bridge in juni. Hij zoekt nog vrijwilligers voor de begeleiding van de zeelieden. Die kunnen zich aanmelden bij de Stichting LCO; 06-53239530.

De Man
Een aantal vrijwilligers uit het westelijk havengebied richtte de Stichting International Seafarers’ Centre LCO met als doel om een zeemanshuis op te zetten. Zij zijn de drijvende kracht achter The Bridge. Locatieonderzoek wees dorpshuis ‘De Man’ in Oostvoorne aan als uitstekend onderkomen voor het zeemanshuis. In het dorpshuis krijgt de stichting de beschikking over een foyer met eigen ruimte en ingang voor ontvangsten in andere te huren ruimtes. Verder kan men gebruik maken van de aanwezige niet commerciële bar, de kitchenette, WiFi en parkeergelegenheid. Het zeemanshuis krijgt een eigen busje - een donatie van de Stichting Welzijn Zeevarenden Rotterdam - om de zeevarenden van en naar de haven te brengen.

Op zoek naar vrijwilligers
Beheerder Edwin van Os is vanaf vandaag – vrijdag 1 april – officieel gestart met de inrichting van het zeemanshuis. Het is de bedoeling dat het in juni open gaat. Edwin gaat The Bridge runnen in samenwerking met vrijwilligers van de Stichting Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis, Stichting Werkers Ouderen Rockanje (SWOR) en oud vrijwilligers van het gesloten zeemanshuis De Beer. “Ik zoek nog vrijwilligers voor de begeleiding van de zeelieden. Die kunnen zich aanmelden bij de Stichting LCO.” Er worden activiteiten voor zeevarenden georganiseerd zoals karaoke-avonden en vieringen op religieuze feestdagen. Ook andere Rotterdamse ‘zeewelzijnsorganisaties’ kunnen gebruik maken van het centrum, bijvoorbeeld als uitvalsbasis voor scheepsbezoek of voor persoonlijke gesprekken met zeevarenden. Er zal nauw samengewerkt worden met andere in de haven actieve welzijnsorganisaties zoals bijvoorbeeld de International Maritime Health Association en het Leger des Heils.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger