Havenbedrijf levert eerste gedeelte steiger aan LBC op

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Vandaag 29 april levert het Havenbedrijf Rotterdam het eerste gedeelte van de onderbouw nieuwe steiger voor LBC Tank Terminals in de Botlek, Rotterdam op. LBC begint nu aan de bovenbouw; waaronder de manifolds en de pijpleidingeninfrastructuur die de steiger verbindt met de opslagtanks. De volledige nieuwe steiger wordt in 2018 in gebruik genomen. LBC is dan in staat om twee parcel tankers tot 40.000 DWT tegelijk te behandelen.

LBC

De aanleg van de steiger past in het beleid van het Havenbedrijf om de nautische infrastructuur te versterken en de flexibiliteit en het serviceniveau van de Rotterdamse tankterminals verder te vergroten.

De steiger
De steiger van zo’n 400 meter wordt voorzien van vier ligplaatsen; twee voor zeeschepen en twee voor lichters. Hierdoor verviervoudigt de steigercapaciteit van de LBC terminal. De steiger wordt gebouwd om in de toekomst zeeschepen met een diepgang tot maximaal 13 meter te kunnen faciliteren. Dan kan LBC zelfs Post-Panamax schepen van 75.000 – 85.000 DWT afmeren. De steiger wordt in fases gebouwd. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de operatie van LBC gewoon door kan blijven draaien.

Aanvullende investeringen
Tegelijkertijd met de realisatie van de nieuwe steiger investeert LBC in de uitbreiding van haar Rotterdamse terminal tot een capaciteit van 250.000 m³, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit. De eerste expansie van 36.000 m³ zal in de tweede helft van 2016 operationeel zijn.
Alle nieuwe tanks waarvan een groot aantal in roestvrij staal, zullen uitgerust worden voor de opslag van een breed gamma vloeibare chemicaliën inclusief dampverwerking en verwarmingsinfrastructuur. Tevens investeert LBC in de verbetering en uitbreiding van de bestaande tankwagen- en spoorverladingsinfrastructuur waardoor afhandelingstijden aanzienlijk verkort kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger