Koningin Máxima doopt ‘Koningsdam’

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima der Nederlanden zal op 20 mei het nieuwste schip van Holland America Line, het ms Koningsdam, in Rotterdam dopen. Het schip, dat ruimte biedt aan 2.650 gasten, is het eerste van de nieuwe Pinnacle-class schepen binnen de vloot.

Ms Koningsdam

Leden van het Koninklijk Huis hebben tot nu toe elf schepen van Holland America Line gedoopt. Meest recent was de doop van het ms Nieuw Amsterdam door toenmalig Prinses Máxima in 2010. De eerste was de Statendam III die in 1929 werd gedoopt door Prins Hendrik.

“We zijn ontzettend vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de traditie van het dopen van Holland America Line schepen door leden van het Koninklijk Huis, die 87 jaar geleden begon, voortzet”, zei Orlando Ashford, president Holland America Line. “We hebben voor Rotterdam als locatie voor de officiële ceremonie gekozen vanwege de diepe historische verbintenis tussen Holland America Line, de stad Rotterdam en de Nederlandse bevolking. De officiële doop van het ms Koningsdam op 20 mei wordt een zeer bijzondere dag in onze 143-jarige bedrijfshistorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger