Mai Elmar Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws Cruise Port Rotterdam

Mai Elmar, directeur van Cruise Port Rotterdam, werd in 2004 Havenvrouw van het jaar. Het jaar waarin de Queen Mary II afmeerde aan de Wilhelminakade, de voorlopige kroon op haar werk. Sinds 1999 werkt Mai keihard om cruiserederijen te interesseren voor Rotterdam. In 2005 kwamen er 21 schepen, dit jaar is er 64 maal een schip.

Mai Elmar Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mai Elmar heeft cruise groot gemaakt voor Rotterdam en kijkt dit jaar naar een topjaar met vele rederijen (HAL, AIDA, RCI, Princess, NCL) en de grootste schepen van de wereld. Op dinsdagochtend 26 april spelt burgemeester Aboutaleb haar een lintje op, een Koninklijke onderscheiding voor haar bijzondere activiteiten.

Dit is meer dan verdiend. Mai Elmar gaat haar hele leven al de uitdaging aan waar het werk ligt en haar liefde om Rotterdam in de kijker te zetten. Ze was de eerste Chief Marketing Officer van Rotterdam, stad en haven. Zij heeft het merkbeleid, de strategie en signatuur van Rotterdam mede vormgegeven. De belangrijkste doelstellingen voor de CMO zijn het versterken van het merk Rotterdam en de vergroting van het imago en de uitstraling van de stad, om daarmee uiteindelijk méér bezoekers, bedrijven, bewoners en studenten naar de stad te trekken.

Deze doelstellingen worden o.a. nagestreefd door samenwerking tussen en het inzetten van de merksignatuur RotterdamWorldPortWorldCity en Rotterdam. Make it Happen. Het is in alle opzichten gelukt. De stad en haven staan tegenwoordig over de hele wereld als must see te boek.

Mai heeft ook voor de stad nog een aantal belangrijke nevenfuncties:

  • Advisory boardmember MEL Faculty EUR
  • Board member Luxor theatre Rotterdam
  • Advisory boardmember Rotterdam – The Hague airport
  • Chairperson bridges to fashion
  • Chairperson welzijnsgroep Rijnmond
  • Business advisoryboard Rotterdam Film Festival, Tiger business lounge
  • Advisor Rotterdam City Marketing, Chief Marketing Office

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger