Van Bazel naar Rotterdam met nieuwe samenwerking op Boven-Rijn

Nieuws

Op de Boven-Rijn start deze zomer een samenwerking tussen H&S Container Line, Ultra-Brag en Danser Containerline. Vertegenwoordigers van deze drie partijen hebben onlangs een operationele samenwerkingsovereenkomst getekend en starten naar verwachting dit jaar op 1 juli.

danser-containerline

Door de samenwerking verbinden de ondernemingen de havens van Bazel, Weil, Ottarsheim, Neuf-Breisach, Straatsburg en Kehl met de zeehavens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. Directeuren Heiko Brückner van H&S Container Line en Ben Maelissa van Danser Containerline zijn blij met de verbindingen over het water, maar gaan zich ook inzetten voor de mogelijkheden rondom het spoor. “Er zullen ook railverbindingen aan de markt worden aangeboden tussen de havens Kehl en Straatsburg en de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge”, weten zij te melden.

Efficiëntie en milieuwinst
De associatie verbetert en versterkt niet alleen de verbindingen over water en spoor, door de optimale inzet van de gezamenlijke vloot wordt er door efficiëntere belading ook een aanzienlijke milieuwinst behaald. Directeur Thomas Knopf van Ultra-Brag vult aan. “Andere doelen zijn het beter bundelen van de gezamenlijke volumes en daarmee het vergroten van de callsizes”, vertelt de directeur. “Daardoor wordt de afhandeling in de zeehavens een stuk eenvoudiger, bieden we een betere service aan de klanten en zorgen we voor een efficiënter operationeel proces.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger