‘Future Flux Festival brengt innovatie, technologie en kunst samen’

Column

Column van Tanja Koning – projectmanager Future Flux Festival

Hoe kunnen we mensen enthousiast maken over het RDM gebied? En dan niet alleen over de gebouwen die er staan, maar juist ook over wat er in het gebied wordt ontwikkeld. Dat is de vraag die RDM Rotterdam en ik onszelf ruim 1,5 jaar geleden stelden. Het antwoord? Een festival in de Onderzeebootloods op RDM: Future Flux Festival. Op 3 juni vindt de eerste editie van het festival plaats. Het festival is een makersfestival waar innovatie, technologie en kunst elkaar ontmoeten.

Future Flux Festival RDM

Future Flux Festival is voor en door makers en richt zich op een nieuwsgierig publiek. Dat kunnen studenten of start-ups zijn, maar ook gewoon mensen die uitgaan met inhoud leuk vinden. Het programma bestaat uit experimenten (drones aansturen met je lichaam, iets nieuws maken van je plastic bierglas) maar er zijn ook presentaties, een mode-performance en muziek van toffe dj’s om met een lekker biertje van te genieten.

Op het RDM-terrein gebeurt zoveel op het gebied van technologie en innovatie. Met het festival brengen we de makers van RDM samen met kunstenaars. Het festival beantwoordt de vraag: wat is de creatieve toepassing van wat op RDM ontwikkeld wordt? Je ziet een fantastische kruisbestuiving. Vorige week liep ik met een kunstenares langs de nieuwe 3D-printer die is geplaatst op RDM. Zij creëert kleding met 3D en kan niet wachten om met deze 3D-printer te gaan experimenteren. Dat is fantastisch om te zien. Er is zoveel te ontdekken.

Speciaal voor deze avond zullen we extra boten inzetten van de Erasmusbrug naar RDM. Voor mij begint daar de festivalervaring al, geen enkel ander transportmiddel geeft je zo’n prachtig zicht op de skyline van Rotterdam als de boot die naar RDM vaart.

Het RDM-gebied is nu een soort onontgonnen gebied. Ik wil hier graag mee verder experimenten. Er zit zoveel potentie in dit festival. En Rotterdam is een echte innovatiestad; er wordt ontzettend veel gemaakt, bedacht en geëxperimenteerd. Ik vind dat we daar met meer partijen de schouders onder moeten zetten. Er liggen ontzettend veel kansen!

Bestel kaarten voor het Future Flux Festival op 3 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger