Havenbedrijf in koplopersgroep StartupDelta

Nieuws

Samen met KPN, Shell, Philips, AkzoNobel, Eneco, ING, KLM, DSM en Thales Nederland, slaat het Havenbedrijf Rotterdam de handen ineen om samenwerking met startups te versterken. Dit gebeurt in de koplopersgroep COSTA, die vanuit de StartupDelta hiervoor opgericht is. Jan Kees de Jager, CFO van KPN, neemt de rol van voortrekker op zich.

Neelie Kroes

Foto: Neelie Kroes

De ondernemingen gaan hun ‘best and worst practices’ met elkaar delen en kijken hoe je de samenwerking met startups tot een succes kunt maken. Deze samenwerking richt zich op drie thema’s: governance, de verbinding met startups en launching customership. Dit beantwoordt vragen als: Hoe kan de organisatie het best worden ingericht om innovatie met startups te stimuleren? Hoe vergemakkelijk je het contact tussen corporate en startups? En, hoe kan het inkoopproces meer ruimte bieden aan startups om leverancier te worden?

Wanneer startups en corporates samenwerken, kan innovatie en productontwikkeling worden versneld en kunnen nieuwe businessmodellen worden ontwikkeld. Startups en corporates kunnen vanuit dat perspectief dus heel veel voor elkaar betekenen. “Ik heb Jan Kees de Jager gevraagd als boegbeeld”, aldus Neelie Kroes, speciaal gezant van StartupDelta en initiatiefnemer van COSTA. “Hij heeft unieke ervaring, omdat hij zelf meerdere bedrijven is gestart, nu in de board zit van een corporate én in zijn rol als CFO bij KPN ervaring heeft met het investeren in startups.”

De koplopersgroep komt een aantal keer bijeen met als jaarlijks hoofdevenement de How To Get There Summit. In mei 2017 worden onder begeleiding van het Erasmus Centre for Entrepreneurship Rotterdam (ECE) alle inzichten en modellen gedeeld met het Nederlandse bedrijfsleven om de leercurve te versnellen en verduurzamen.

Bron: StartupDelta​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger