In mei komt er dagelijks een cruiseschip voorbij

Column

Column van Mai Elmar - Executive Director Cruise Port Rotterdam

Steeds meer elegante cruiseschepen vinden hun weg naar de Holland Amerikakade in het centrum van Rotterdam. De naam van deze kade is overigens door president Clinton onthuld ter gelegenheid van de viering van het Marshallplan, waarbij Europa haar dank aan de Verenigde Staten betuigde.

Mai Elmar

Mei 2016 is nu al een memorabele maand, met de start van de wekelijkse afvaart van de nieuwe AIDAprima en de eerste aankomst van de Ovation of the Seas. De maand wordt echter nog gedenkwaardiger, aangezien er maar liefst zestien cruiseschepen worden verwacht.

Gisteren arriveerde het nieuwe ms Koningsdam in Rotterdam. Vandaag wordt het schip tijdens een speciale ceremonie door Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Maxima gedoopt. Daarnaast ontvangen we op 24 mei het grootste cruiseschip ter wereld, het ms Harmony of the Seas, tijdens zijn eerste cruise met passagiers. Rotterdam is de eerste haven die dit schip aandoet.

Iedere week kunt u op donderdag aan boord gaan van het ms AIDAprima voor een Metropole-cruise door Europese wateren. In mei en de rest van het jaar meren overigens niet alleen grote schepen aan onze kade af. U kunt er ook kleinere juweeltjes vinden.

Rotterdam heeft al decennia en generaties lang een speciale band met passagiersschepen. De Holland America Line is 143 jaar geleden in Rotterdam opgericht. De bevolking van Rotterdam ontvangt de cruiseschepen op de kade in het centrum dan ook met open armen. Tijdens evenementen, in het bijzonder koninklijke evenementen, staan er duizenden mensen op de pier en langs het water om de cruiseschepen te verwelkomen of een behouden vaart te wensen. De Rotterdammers zijn trots op hun haven en vooral op ‘hun’ cruiseschepen die ‘hun’ haven weer in het centrum van de stad brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger