NPRC wint eerste EVO-binnenvaartprijs

Nieuws

NPRC is door verladersorganisatie EVO uitgeroepen tot de best presterende bevrachter in de binnenvaart. De Zwijndrechtse coöperatie is de eerste winnaar van deze prijs ooit. Wijgula werd tot beste binnenvaartonderneming verkozen. Aan de prijs is een uitvoerig onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam voorafgegaan.

De universiteit ondervroeg in opdracht van EVO hoe bedrijven de dienstverlening van de binnenvaart beoordelen. Daarbij werd gekeken naar criteria als veiligheid, betrouwbaarheid van de boeking, beschikbare laadcapaciteit, de mate van naleving van contracten en de flexibiliteit tijdens de contractperiode.

De NPRC vervoert jaarlijks circa 11 miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen. De coöperatie, bestaande uit ruim 100 binnenvaartschepen, vertegenwoordigt een gezamenlijk laadvermogen van 200.000 ton. 

De NPRC-leden investeerden de afgelopen jaren veel geld en energie in het verduurzamen van hun vloot. Samenwerking en optimalisatie van de logistieke keten spelen bij de coöperatie een steeds grotere rol. Directeur Stefan Meeusen: “We werken nauw samen met onze klanten, ook door innovaties met ICT uit te rollen waardoor we bijvoorbeeld realtime data delen.” De directeur van de coöperatie is uiteraard verheugd met de prijs die hem namens de klant toekomt: “Het is heel mooi dat onze jarenlange inspanningen door onze klanten worden gewaardeerd. Dat zien wij echt als een beloning.”

Bron: NPRC/EVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger