StartupFest Europe komt naar Rotterdam

Nieuws

Deze week worden er in de regio Rotterdam een paar fantastische evenementen georganiseerd, waar de nieuwste internationale innovaties worden gepresenteerd en nieuwe ideeën, talenten, bedrijven, start-ups, investeerders en burgers samenkomen om innovatie te versnellen en kansen te creëren. Rotterdam zal na een week vol evenementen in heel Nederland tevens het toneel zijn van de afsluitende bijeenkomst en het feest van StartupFest.

Virtual reality experience startup fest

Als onderdeel van de skyline van nationale evenementen tijdens StartupFest zal Rotterdam laten zien welke unieke concurrentievoordelen de regio te bieden heeft en Europese en (inter-) nationale belanghebbenden open podia bieden, waar ze deel kunnen nemen aan geweldige evenementen. In Rotterdam zullen enkele fantastische evenementen plaatsvinden:

26 mei: City Flows @Venture Café

Een speciaal evenement, gericht op slimme steden, mobiliteit, kringloopeconomie en sociale cohesie. Slimme steden bevinden zich op het kruispunt van technologie, innovatie en stedelijke omgevingen. Tijdens interactieve break-out sessies zullen geselecteerde start-ups hun ideeën voor de stad van de toekomst pitchen aan een publiek van beleidsmakers, personen uit het bedrijfsleven, onderzoekers en andere innovators. De beste ideeën gaan door naar het hoofdpodium, waar ze nogmaals gepitcht zullen worden en in de prijzen kunnen vallen. De dag wordt afgesloten met inspirerende key note speeches.

27 mei: Dutch Construction Hackathon

Tijdens deze hackathon gaan vertegenwoordigers van de bouwsector, start-ups en belanghebbenden een dag lang met elkaar in discussie om oplossingen voor acute problemen te vinden. Het doel is om alle innovatieve producten en ideeën bijeen te brengen en in de spotlights te zetten. De bijeenkomst is tevens bedoeld als ontmoetingsplek voor start-ups, scale-ups en investeerders die zich specifiek op de bouwsector richten. De hackathon richt zich op het volgende doelpubliek: start-ups en scale-ups in de bouw, bedrijven en eindgebruikers zoals overheidsinstanties die de mogelijkheid hebben om als klant nieuwe technologie te lanceren en initiatiefnemers van de verschillende hubs die zijn opgezet om een impuls aan het hele ecosysteem te geven. Zie voor meer informatie: www.dutchch.nl

28 mei: Epische afsluitende bijeenkomst en feest

Dit wordt het beste onderdeel van de hele StartupFest Week. Een inspirerende dag tjokvol hoogtepunten, verhalen over startende ondernemers die hun investeerder hebben gevonden, succesvolle scale-ups die internationaal zijn gegaan en andere ontwikkelingen die zich tijdens StartupFest Europe in het hele land hebben voorgedaan.

Alle gasten zijn ook uitgenodigd voor het feest “Startup & Dance“. Stel je voor hoe honderden techy's, engelen, vernieuwers, versnellers, oprichters, medeoprichters, studenten, hackers en ontwikkelaars samen het einde van een vruchtbare, inspirerende en succesvolle week vieren.

De haven van Rotterdam is partner van het evenement City Flows.

Bron: StartUp Fest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger