Eerste boom van Havenbedrijf in Westvoorne geplant

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Donderdagmiddag 9 juni is de eerste boom officieel geplant aan De Ruy in Westvoorne vanwege de herplantplicht van zo´n 130 bomen. Daarvoor had het Havenbedrijf samen met de gemeenten Brielle en Westvoorne op die dag nog een overeenkomst heeft getekend.

Geplante boom Westvoorne

Foto (Marc Nolte): Erwin Witteman (Havenbedrijf, links), burgemeester Peter de Jong en wethouder Paméla Blok planten de eerst boom van het Havenbedrijf in Westvoorne (en laten hem er weer uithalen want het boomplantseizoen is reeds afgelopen)

In 2014 sloot Hotel Restaurant de Beer zijn deuren. Het hotel is inmiddels gesloopt en het vrijgekomen terrein heeft een andere bestemming gekregen. Daarvoor was het noodzakelijk de daar aanwezige bomen te kappen. In het Europoortgebied is geen mogelijkheid om bomen terug te planten. In samenwerking met de gemeente Brielle en Westvoorne heeft het Havenbedrijf ruimte gevonden voor herplant.

Met de overeenkomst legden de drie partijen wederzijdse verplichtingen vast voor. het realiseren van compensatie in het kader van de herplantplicht. Op de locaties Spui aan de Hossenbosdijk in Brielle en Dorpspark aan De Ruy in Oostvoorne zullen bomen worden herplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger