Klachten maken de haven beter

Nieuws Havenbedrijf Rotterdam

Het Havenbedrijf ontvangt regelmatig klachten en beheerder Frans Kleijn is daar blij over: “We hebben natuurlijk het liefste geen klachten. Maar we beheren een haven- en industriegebied van 45 kilometer lengte. Het is onmogelijk dat we precies weten wat daar allemaal gebeurt. Klachten maken de haven beter.”

Frans Kleijn

Foto: Beheerder Frans Kleijn zorgt zowel goed voor de orchideeën in de haven als in zijn eigen tuin (foto Marc Nolte)

“Er komen zo’n 20 klachten per week binnen waarvan de helft via de Buiten Beter app”, vervolgt Frans. “Vanmorgen kreeg ik melding van hoog gras tegen de afrastering van een terminal, op dit moment mogen we daar niet maaien. Dat komt omdat daar vogels aan het broeden zijn. Het is broedseizoen.” Frans geeft zo’n melding door aan een ecoloog. De meeste meldingen komen terecht bij de aannemer. Die moet het probleem binnen 48 uur oplossen. De melder wordt, als die bekend is, op de hoogte gehouden van de klachtenbehandeling.

Frans kent geen notoire klagers. De meeste klachten worden ingestuurd door forensen maar ook politie of bedrijven maken steeds meer gebruik van de klachtenbehandeling in de haven. Frans Kleijn hoopt dat iedereen die op en om het haven- en industriegebied woont en werkt, het Havenbedrijf weet te vinden als er iets wordt ontdekt dat een gevaarlijke situatie oplevert of dat beslist niet thuishoort in het gebied.

Buiten Beter App

Frans somt drie mogelijkheden op waarvan bezoekrs aan de haven gebruik kunnen maken, om een klacht bij hem t deponeren: “Veel meldingen komen binnen via de Buiten Beter App. Deze applicatie kan je op je slimme telefoon gratis plaatsen. We vinden de app ideaal. Je kunt er foto’s op plaatsen en wij krijgen van de app de exacte aanduiding van de plaats des onheils.”, aldus Kleijn. Klachten kunnen ook verstuurd worden via nummer 14010 naar Melding Systeem Buitenruimten (MSB) of gewoon door een email te sturen naar klachtenbuitenruimte@portofrotterdam.com. “Die mailtjes komen rechtstreeks bij ons binnen”, zegt Frans.

De categorieën waarover gemeld kan worden zijn:

  • Wegen, fietspaden en trottoirs,
  • Verkeersborden, meubilair,
  • Groen en bomen
  • Openbare verlichting,
  • Zwerfvuil, papierbakken,
  • Fout parkeren, wrakken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger