Lotebox: logistiek 2.0

Insight Havenbedrijf Rotterdam

“Vertel ons wat u wilt vervoeren en wij verzorgen alles wat daarmee samenhangt”. Dat is de belofte van start-up Lotebox die in 2016 voor al meer dan 2,5 miljoen dollar omzet heeft ‘verscheept’. Of het nu gaat om een groot aantal containers richting Brazilië of 600 pallets met als eindbestemming Peking: Lotebox regelt de logistiek, van deur tot deur.

Zichtbaarheid

CEO en ‘founder’ Eduardo Carvalho: “Weg met lange telefoongesprekken of tientallen mailtjes om je vracht van A naar B te vervoerd te krijgen. We bieden freight forwarding-diensten die gebruikers zelf online kunnen opzetten en beheren. Klanten loggen in op het Lotebox-platform waar deze vervoersorders kunnen worden aangemaakt. Samen met onze logistieke experts wordt eerst bepaald wat de klant exact wil: de snelste route, of de goedkoopste? Een container per zee, of toch luchtvracht? Daarna wordt de datum bepaald waarop de partij kan worden opgehaald en krijgt de klant de kosten te horen. Wanneer klanten op ons platform inloggen, krijgen zij real-time en overzichtelijk inzicht in al hun transporten: waar de verzonden partij zich begeeft, wanneer de aflevering plaatsvindt of al heeft plaatsgevonden, hoe lang het transport uiteindelijk heeft geduurd en of er zich nog belastingtechnische problemen hebben voorgedaan. Door het creëren van die zichtbaarheid in de supply chain en door het omzetten van logistieke data naar business intelligence kunnen we onze klanten verder helpen met het maken van beslissingen rondom het meest efficiënte vervoersopties. Dat zijn onze USP’s. Tientallen mails en papieren documenten met opdrachtbevestigingen en aftekenbriefjes worden met Lotebox overbodig.”

1.700 containers

“Tot zover hebben we in 2016 al voor 1.700 containers de services verzorgd. In de komende jaren willen we ons focussen op de logistiek tussen de regio’s Zuid-Amerika, China en Europa. We willen dan in het Braziliaanse Recife, Rotterdam en Hong Kong lokale kantoren opzetten. Om deze ambitie te verwezenlijken en onze dienstverlening te optimaliseren, zijn we op zoek naar partijen die in ons concept willen investeren. Deze fundraising zullen wij vanaf juli van dit jaar inzetten.”

Lotebox is één van de twaalf start-ups die hebben meegedraaid in het Start-up Acceleration Program van PortXL. Tijdens ‘Shakedown’ op 30 juni laten zij en de andere deelnemende start-ups zie wat 100 dagen ‘business-building’ met een team van mentoren, partners en experts heeft opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger