Nieuwe binnenvaartkraan voor APM Terminals

Nieuws Broekman Project Services

Afgelopen vrijdag werd een gloednieuwe binnenvaartkraan afgeleverd bij APM Terminals op de tweede Maasvlakte. De Liebherr-kraan is meer dan 50 meter hoog, 700 ton zwaar en werd eerst per schip als bouwpakket geleverd bij Broekman Project Services in de Waalhaven. Vervolgens ging het gevaarte per ponton naar zijn eindbestemming.

Er was bij APMT geen ruimte om de kraan op te bouwen. Bij Broekman Project Services gelukkig wel. Het Dordtse Sarens Nederland kreeg een terrein van 10.000 m2 op de terminal ter beschikking om het bouwpakket tot een volledig functionerende containerkraan op te bouwen. “Een flink werkoppervlak”, aldus Jos Masselink, general manager Project Services bij Broekman. “Maar met enige improvisatie hebben we daar een mouw aan weten te breien.”

Ook de load out was een kwestie van secuur passen en meten. Masselink: “Met een breedte van 40 meter moesten er nog wel wat aanpassingen gedaan worden aan de terminal en de openbare weg. Maar het is gelukt. Mooi heavy lift project waar we met trots op kunnen terug kijken.”

Door de komst van deze derde kraan wordt de binnenvaartcapaciteit bij APMT opgeschroefd.

Voor meer informatie over Breakbulk

Geen vracht is te groot voor de haven van Rotterdam

Breakbulk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger