Nieuwe kade voor UWT

Nieuws

United Waalhaven Terminals heeft een nieuwe kade in gebruik genomen die bedoeld is voor de overslag van lege containers. Met 165 meter lengte is de kade geschikt voor grote binnenvaartschepen en feeders tot 150 meter. De kade aan de Bunschotenweg is door UWT ‘John Gordijn Kade’ gedoopt, ter ere van de in 2014 overleden mede-oprichter van het bedrijf.

Nieuwe kade UWT

De kade is gebouwd in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam en betekent een belangrijke aanvulling voor de doorstroming van lading van en naar het achterland. Gezien de regelmatige congestie bij de deepseaterminals op de Maasvlakte zal het Eem-Waalhaven gebied in toenemende mate een rol gaan spelen in een soepele afhandeling van ladingstromen per binnenvaart.

Door de nieuwe kade is de capaciteit vergroot en zijn de verblijftijden korter geworden. Nieuwe slimme oplossingen met apps en voormeldingen vergroten dit effect. De openingshandeling van de nieuwe kade werd door Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam, gedaan.

Bron: UWT
Foto: UWT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger