Rotterdamse haven en Opper-Oostenrijk bespreken uitdagingen en kansen

Nieuws

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft op 6 juli een Oostenrijkse delegatie ontvangen. De groep bestaande uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van banken, universiteiten, het bedrijfsleven en de industrie uit de deelstaat Opper-Oostenrijk was in Rotterdam om informatie en ideeën uit te wisselen en gezamenlijke kansen te bespreken. De voorzitter van de Industriële Vereniging van Opper-Oostenrijk, Pres. Dr. Axel Greiner was eveneens naar Rotterdam afgereisd. De delegatie werd ontvangen door Allard Castelein, President Directeur van het Havenbedrijf Rotterdam.

Delegatie Oostenrijk

Regionale concurrentiekracht

Volgens de Regional Competitiveness Index (RCI), een rapport van de Europese Commissie dat het regionale concurrentievermogen van de Europese industriële regio’s vergelijkt, staat Opper-Oostenrijk op de 49e plaats van de 82 industriële regio’s in Europa. In de top 20 staan diverse Nederlandse regio's, waaronder de provincie Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland. Om te leren van de beste en de samenwerking te intensiveren bezoekt Opper-Oostenrijk in kleine, high-profile delegaties (20-25 personen) de hooggeplaatste industriële regio’s van Europa. Zo ook de Rotterdamse haven.

Oostenrijk, speerpunt voor de Rotterdamse haven

Oostenrijk is samen met Zuid-Duitsland en Centraal-Oost Europa een belangrijke regio voor de Rotterdamse haven. Opper-Oostenrijk is een deelstaat met veel industrie en het is een logistieke hub. De haven van Rotterdam is al jaren actief om de verbindingen met Oostenrijk te intensifiëren, onder andere door het verhogen van het aantal spoorverbindingen.
Naast de logistieke uitdagingen en kansen heeft het gezelschap ook ideeën uitgewisseld over zaken als klimaatverandering, energietransitie en digitalisering. Dit zijn uitdagingen waar niet alleen het Rotterdamse haven- en industriecomplex mee te maken heeft, maar het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen wereldwijd.

Wilt u meer weten over de verbindingen tussen Oostenrijk en de haven van Rotterdam?

Neem contact op met:

Franz-Anton Zauner

Franz Anton Zauner

Rotterdam Representative Austria
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger