Waste Shark: deze ‘haai’ eet plastic

Insight Havenbedrijf Rotterdam

“Het klinkt misschien raar voor een zakenman, maar als ik ‘out of business’ raak, is mijn missie pas echt geslaagd”, aldus Richard Hardiman, CEO van RanMarine. Met zijn ‘Waste Sharks’ wil hij een bijdrage leveren aan het opruimen van de omvangrijke ‘plastic soup’ die in de wereldzeeën ronddrijft.

Tijdens Shakedown, het finale-evenement van PortXL, tekende hij een pilot contract met het Havenbedrijf Rotterdam. Het komende half jaar zullen vier Waste Sharks het dobberende zwerfvuil in de Rotterdamse haven gaan ‘opslurpen’. Dit systeem is opgenomen in het project Port Waste Catch van het Havenbedrijf, dat de pilot verder begeleidt.

PortXL
PortXL is het startup acceleration program voor port innovators in Rotterdam. Tijdens Shakedown op 30 juni presenteerden twaalf geselecteerde startups wat 100 dagen ‘business-building’ met een team van mentoren, partners en experts heeft opgeleverd. RanMarine was er daar één van.

Open mond
Het vernuftige aan zijn vinding is dat zijn ‘shark’ 24/7 ingezet kan worden. Het apparaat, ter grootte van een personenauto, heeft een ‘open mond’ die zich 35 centimeter onder de waterspiegel bevindt en daarmee zo’n 500 kilo afval kan innemen uit het water. Het plastic wordt vervolgens verwerkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger