Havenbedrijf ondertekent internationale LNG-afspraken

Nieuws

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft tijdens de International Bunkering Conference and Exhibition (SIBCON) een intentieverklaring ondertekend. Daarin worden internationale afspraken vastgelegd over het bunkeren van LNG (liquefied natural gas) door de zeevaart. Ook Japan en Korea en de havens van Singapore, Antwerpen en Zeebrugge hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

19e SIBCON

De ondertekening van de verklaring is een belangrijke stap in de transitie van stookolie naar LNG als brandstof voor de scheepvaart, een van de speerpunten van het Havenbedrijf Rotterdam. Roland van Assche, manager Massagoed en scheepvaart: “De Rotterdamse LNG-haven is volop in ontwikkeling. Dit jaar heeft de Ternsund als eerste zeeschip LNG kunnen bunkeren in Rotterdam; eind van het jaar opent de Gate terminal een derde LNG ligplaats die gebruikt wordt voor het laden van LNG bunkerbarges en volgend jaar beschikken we dankzij Shell over een LNG bunkerschip. We hopen dat we veel navolging krijgen want alleen als andere havens ook LNG omarmen kunnen we slagen in onze missie. Daarom is het zo belangrijk dat naast Singapore ook maritieme naties als Japan en Korea vloeibaar aardgas omarmen.”

LNG (Liquefied Natural Gas)

In de haven van Rotterdam vindt grootschalige import en export van LNG voor gebruik in Europa plaats. Zo is Rotterdam de ideale LNG hub.

investing in lng port of rotterdam
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger