SCA Logistics breidt terminal in Eemhaven uit

Persbericht

SCA – een Zweedse producent van ‘forest products’, zoals papier voor de kranten- en tijdschriftenmarkt, containerboard voor de verpakkingsindustrie en personal care producten (met bekende merken als Edet, Tempo, Plenty, Demak up, Libresse, en Tena) - vergroot zijn terminal in de Eemhaven door een deel van de voormalig ECT City terminal in gebruik te nemen. SCA Logistics en het Havenbedrijf Rotterdam hebben donderdag 13 oktober overeenstemming hierover bereikt. Het gaat om een uitbreiding van een terrein van 3 ha met een kadelengte van 208 m dat grenst aan de bestaande terminal van SCA Logistics (havennummer 2800). Naast de terreinuitbreiding hebben partijen eveneens overeenstemming bereikt over hernieuwde contractvoorwaarden waaronder een contractverlenging tot 2050.

SCA Logistics Eemhaven

Na de recente ontwikkeling van Cool Port door Kloosterboer is SCA Logistics het tweede bedrijf dat een deel van voormalige ECT City terminal herontwikkelt. Op het resterende gedeelte van de ECT City Terminal heeft het Havenbedrijf een zogenoemd ‘logistiek short sea cluster'gepland voor intra-Europees verkeer. In het Waal-Eemhavengebied is het grootste deel van de Rotterdamse shortsea-activiteiten en het intra-Europees goederenvervoer geconcentreerd.

SCA Logistics

SCA Logistics is onderdeel van SCA Forest Products en beschikt over een eigen netwerk van shortsea, RoRo-schepen en terminals in Noordwest-Europa. In Rotterdam biedt SCA Logistics volledige logistieke oplossingen, inclusief terminal handling, voor- en natransport, container stuffing en stripping, douane-formaliteiten en scheepsagentschap. Met de nieuwe overeenkomst beschikt SCA nu over een terrein van ca. 23 ha met 720 m kade en een 160 m RoRo ligplaats. De terminal beschikt over 75.000 m2 loodsruimte en heeft de mogelijkheid voor zowel breakbulk- als containerhandling. SCA Logistics Rotterdam slaat naast de SCA-producten voor bijna de helft goederen over voor derden, met name voor de Amerikaanse markt. Op de terminal van SCA Logistics in Rotterdam werken ongeveer 100 mensen. Roelf Buist, directeur van SCA Logistics Rotterdam: “De uitbreiding van onze terminal stelt SCA in staat verder te groeien en ruimte te bieden aan de toenemende containerisatie die we ook in de markt voor forest products zien. Die groeiende ladingstroom kunnen we beter afhandelen met deze extra kade en terrein.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger