Groot Anker Havenbedrijf Rotterdam voor Cees Jan Asselbergs

Persbericht

Bij zijn afscheid van Deltalinqs heeft Cees Jan Asselbergs het Groot Anker van het Havenbedrijf Rotterdam uitgereikt gekregen. De hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf werd pas vier keer eerder uitgereikt. Asselbergs ontving de onderscheiding uit handen van Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, als blijk van dank voor de zeer onderscheiden bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van het haven- en industriële complex van Rotterdam.

groot-anker-cees-jan-asselbergs

Vanaf zijn aantreden in 1991 als directeur van de Stichting Europoort/Botlek Belangen, was Asselbergs meer dan dan 25 jaar actief in de haven. Na de federatie en later fusie met Scheepvaart Vereniging Zuid was hij de eerste directeur van Deltalinqs, de gezamenlijke belangenbehartiger van de logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam.

Behalve zijn grote verdiensten in die rol, roemde Castelein zijn betrokkenheid bij onderwijs en de arbeidsmarkt in en rond de haven.

Eerdere ontvangers van het Groot Anker zijn Piet Govers (Steinweg-Handelsveem), burgemeester Ivo Opstelten, Jos Benders (Lyondell) en wethouder Wim van Sluis. Het Groot Anker is een plastiek van kunstenaar Eric Claus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger