Shuttlewise verbindt Rotterdam met Spanje per spoor

Nieuws

Spooroperator Shuttlewise is een nieuwe dienst gestart vanuit Rotterdam. Vier keer per week wordt op Antwerpen gereden. Van daaruit is er directe verbinding op de IFB-routes van en naar Spanje. Volgens directeur Martijn Elbers is Rotterdam daarmee voor het eerst per spoor met Barcelona, Tarragona, Irun en Madrid verbonden.

Foto; Freek van Arkel

De trein van Shuttlewise rijdt vanaf het Rail Service Center (RSC) in Rotterdam naar de Main Hub in Antwerpen-Noord. Vanaf het RSC neemt de Portshuttle de ‘last mile’ distributie van containers per spoor naar de terminals voor haar rekening. In Antwerpen gebeurt datzelfde door de aansluiting op de LoRo Shuttle (‘Linkeroever-Rechteroever’) van IFB.

In Antwerpen sluit de shuttle eveneens aan op de de Spanje-routes van IFB. Een nieuwe stap voor Shuttlewise dat in 2009 begon met een dienst op Mortara, vlakbij Milaan. Deze biedt inmiddels zes vertrekken per week. Begin vorig jaar kwam daar een dienst met vijf rondritten per week tussen Rotterdam en het Noord-Franse Dourges bij. Die sluit aan op de treinen van Novatrans naar Zuid-Frankrijk.

Bron: Shuttlewise
Foto: Shuttlewise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger