Argentijns staatsbezoek in Rotterdamse haven

Persbericht

De Argentijnse president Mauricio Macri en zijn echtgenote Juliana Awada doen tijdens hun staatsbezoek ook de Rotterdamse haven aan. Dinsdagmiddag 28 maart ontvangen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en burgemeester Ahmed Aboutaleb het echtpaar in Hoek van Holland.

Staatsbezoek Argentinie

Het gezelschap stapt daar aan boord van de James Cook om een rondvaart door de haven te maken. Het bezoek houdt mede verband met een contract dat het Havenbedrijf die dag ondertekent. Het gaat om een zogenoemde Memorandum of Understanding (intentieverklaring) tussen de Port of Buenos Aires en het Havenbedrijf voor een strategische samenwerking. Het Havenbedrijf gaat ook de Port of Buenos Aires assisteren bij de modernisering van de haven.

Ladingstromen

Uit de CBS-gegevens van 2015 blijkt dat in dat jaar 3,2 mln ton goederen uit Argentinië in Nederland arriveerden. Het ging daarbij voornamelijk om ijzererts, olieproducten, veevoeder en in aanzienlijk mindere mate om agribulk, voedingsproducten en chemie. De export naar Argentinië toe bedroeg naar schatting ongeveer 1 mln ton. Goederen die geëxporteerd worden naar Argentinië zijn met name basisgrondstoffen voor de industrie, halffabricaten, chemische producten en auto-onderdelen.

Foto: Hollandse Hoogte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger