Vogelexcursie in Rotterdams havengebied

Persbericht

Op zoek naar Dwaalgasten met vogelkenner Kester Freriks
Twee keer per jaar vliegen tijdens de vogeltrek tussen Siberië, IJsland en Afrika zeer bijzondere vogels over de Maasvlakte. Ondanks de aanwezigheid van industrie blijkt de Maasvlakte een belangrijke tussenstop. De bergheggemus, kuifaalscholver en pijlstormvogels zijn zeldzame dwaalgasten in de Rotterdamse haven. Zondag 26 maart geeft vogelkenner en auteur Kester Freriks een lezing in FutureLand en begeleidt hij een excursie.

FutureLand vogelexcursie

Vogelaar Kester Freriks (rechts) en rondleider Walter Langedoen

Kester Freriks is auteur van het pas verschenen Het nieuwe vogels kijken, een boek over meer dan tweehonderd zeldzame trekvogels. Hij legt tijdens de presentatie uit waarom de Maasvlakte een toplocatie is voor het waarnemen van bijzondere soorten. Aansluitend vertrekt de busexcursie, op zoek naar deze bijzondere vogels. Er wordt onder andere een stop gemaakt bij de Vogelvallei, een nieuw ingericht natuurgebied van 21 hectare op de Maasvlakte. Ook de vogeltelpost op het duin langs het noordelijke deel van het Maasvlaktestrand op Maasvlakte 2 wordt bezocht. Door het meerjarig in beeld brengen van de vogeltrek met tellingen is inzicht ontstaan in het trekgedrag en de populatie van trekvogels.

Programma 26 maart
Programma A
11.15 uur - presentatie Dwaalgasten van Kester Freriks op VIP-Deck
12.00 uur - busexcursie olv Kester Freriks en een FutureLand-voorlichter
13.15 uur - signeersessie Het nieuwe vogels kijken

Programma B - VOLGEBOEKT
14.00 uur - presentatie Dwaalgasten van Kester Freriks op VIP-Deck
14.45 uur - busexcursie olv Kester Freriks en een FutureLand-voorlichter
16.00 uur - signeersessie Het nieuwe vogels kijken; einde programma

Praktische informatie

Het bijwonen van de lezing is gratis. De lezing vindt plaats op de bovenste verdieping van FutureLand, het informatiecentrum op de Maasvlakte. De aansluitende busexcursie kost € 7,50 per persoon.
Kinderen van drie t/m elf jaar mogen mee voor € 6,25 en kinderen t/m twee jaar gratis. De busexcursie start en eindigt bij het informatiecentrum. Reserveer via de internetsite van FutureLand.

Reserveer
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger