Duwvaartrederij thyssenkrupp Veerhaven B.V. bestaat 50 jaar

Nieuws

thyssenkrupp Veerhaven B.V. is een Rotterdams scheepvaartbedrijf dat deze maand 50 jaar bestaat omdat het is opgericht op 1 april 1967. Het is een 100% dochteronderneming van het Duitse thyssenkrupp Steel Europe, marktleider in de Europese staalindustrie.

Veerhaven, duwschip

Dagelijks transporteert de binnenvaartrederij 60.000 - 80.000 ton grondstoffen zoals ertsen, kolen en halffabricaten (steel slabs) voor de staalindustrie vanuit de ARA (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) -havens naar Duisburg-Schwelgern. Dit gebeurt op een efficiënte en duurzame wijze, hoofdzakelijk met een vloot van zeven eigen en twee langdurig gecharterde duwverbanden.

De duweenheden varen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar met geladen duwbakken vanuit diverse ARA-havens maar vooral vanaf Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. in de Dintelhaven Europoort, Rotterdam ca. 240 kilometer stroomopwaarts naar Duisburg. Hier worden de duweenheden in de haven Schwelgern vakkundig afgemeerd. Aansluitend formeert de 7-koppige bemanning van de duwboot zich achter de al op stroom gereed liggende 6 lege duwbakken waarna het stroomafwaarts naar de volgende laadhaven vaart. Een complete rondreis duurt ca. 48 uur waarbij een 6er-duwverband, met volledige afgeladen duwbakken, 16.800 ton transporteert. Indien nodig worden er additionele transportcapaciteiten zoals motorschepen en koppelverbanden gecharterd.

In de afgelopen 50 jaar heeft thyssenkrupp Veerhaven zo'n 850 miljoen ton grondstoffen getransporteerd.

Naast haar binnenvaartactiviteiten heeft thyssenkrupp Veerhaven een afdeling scheepsagenturen. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de operationele en douane-technische afwikkeling van zo'n 200 zeeschepen met ca. 23 miljoen ton lading per jaar, die voor een substantieel deel in de Rotterdamse haven behandeld worden.

Bij thyssenkrupp Veerhaven zijn momenteel 185 medewerkers werkzaam waarvan 145 op de duwvloot.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger