Opnames voor This is Holland

Nieuws

Vanochtend tussen 10.00 en 11.00 uur en vanmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur vliegt een Airbus AS355 helikopter laag over respectievelijk stad en haven. EMS Films (o.a. van de bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis) werkt momenteel mee aan de realisatie van audiovisueel toeristenevenement dat gebouwd wordt in Amsterdam: This is Holland.

Hiervoor wordt naast het Eye filmtheater in Amsterdam-Noord een speciaal theater gebouwd waar in een bol-vormige filmzaal met bewegende stoelen toeristen in een korte film de unieke te bezoeken locaties van Nederland getoond worden. Hiervoor is een keuze gemaakt uit slechts 20 locaties. Nederland wordt binnen Europa het eerste land met een deze attractie. In Azie, Amerika en Canada is het al zeer succesvol. Zie: www.thisisholland.com.

De beide locaties in Rotterdam zijn voor de makers enorm belangrijk om een goed en volwaardig beeld van Nederland neer te zetten: de architectuur langs de Maas in het centrum van Rotterdam en de havens van Rotterdam als het sterkste voorbeeld van Nederland als transportland.

Het gaat om een shot van ongeveer 30 seconden, gemaakt vanuit een helikopter. De vlucht wordt uitgevoerd door het gespecialiseerde Duitse bedrijf Cineflight met een Airbus AS355 helikopter. De helikopter zal vlak voor de opnamen van de shots vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport op het moment dat de weersomstandigheden goed lijken, waarschijnlijk in de middag. Het shot wordt gefilmd met een zogenaamde fish-eye lens om een 180 graden overzicht te creëren waardoor het publiek bij vertoning in een halve bol het gevoel heeft ‘in’ het shot te zitten. De filmvlucht is een korte lage vlucht boven de Maas. De vlucht zal eventueel een paar maal herhaald moeten worden maar in totaal zal de verstoring niet meer dan een minuut of tien zijn. De vlucht wordt uitgevoerd met een laagvliegontheffing van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Inspecteurs van ILT zijn aanwezig tijdens de opnamen om te monitoren of de vlucht met inachtneming van alle veiligheidsaspecten wordt uitgevoerd.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger