Pasen in FutureLand

Nieuws

FutureLand is beide paasdagen geopend en er is veel te doen voor jong en oud. Kinderen volgen een gratis rondleiding of beschilderen eieren tijdens een creatieve workshop. Of ga met heel het gezin het strand op voor een fossielenexpeditie of een zoektocht naar eikapsels van haaien en roggen. Een rondvaarttocht door de nieuwste en modernste haven van Europa kan natuurlijk ook. Of zet een virtual reality bril op je neus en vlieg naar de haven in het jaar 2066!

Gratis kinderrondleidingen

Tijdens de paasdagen kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten met een grappige, korte film en een presentatie met stemkastjes. De winnaar van de quiz krijgt een leuke attentie. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

Praktische informatie
De gratis kinderrondleidingen starten eerste en tweede paasdag om 14.00 uur en duren een uur.
Voor de overige bezoekers is er op beide paasdagen om 13.15 uur een gratis presentatie.

Fossielenexpedities

Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden op beide paasdagen strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Walter zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Praktische informatie
De strandexcursies vinden zondag 16 april en maandag 17 april plaats en duren ca. 135 minuten. Vanaf 11.00 uur kunnen gereserveerde kaartjes worden afgehaald in FutureLand. Om 11.15 uur start in het centrum een inleiding om vervolgens om 11.30 uur met de FutureLand Express richting het strand te vertrekken. De kosten voor deelname bedragen € 9,00 p.p. Kinderen t/m 11 jaar mogen mee voor € 7,00 en t/m 2 jaar gratis. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl

Op zoek naar eikapsels van haaien en roggen – lezing en strandexcursie

De Dutch Shark Society organiseert in samenwerking met amateurpaleontoloog Walter Langendoen en marien biologe Dorien Schröder beide paasdagen een lezing met strandexcursie. Op het Maasvlaktestrand wordt gezocht wordt naar ei-omhulsels van haaien en roggen. Deze eikapsels worden verzameld en op internet geregistreerd om een indruk te krijgen van de grootte en locaties van de populaties van deze dieren. Je draagt dus bij aan wetenschappelijk onderzoek en het is tegelijkertijd heel leerzaam. De voorafgaande lezing ‘Haaien toen en nu’ geeft antwoord op de vraag of je haaienfossielen op het Maasvlaktestrand vindt en of er haaien langs de kust leven.

Praktische informatie
De lezing ‘Haaien toen en nu’ vindt plaats in FutureLand van 14.15 tot 14.45 uur op het VIP Deck. Aansluitend kan iedereen met eigen vervoer naar het Maasvlaktestrand. De Eikapselwandeling start om 15.00 uur en duurt 75 minuten. Aanmelden kan om 14.00 uur bij de informatietafel in FutureLand. Deelname is gratis.

Kinderworkshops paasei schilderen

Kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft speciaal tijdens de paasdagen een workshop waarbij houten en keramische eieren beschilderd worden met verschillende technieken zoals acryl, potlood en viltstiften. Zij helpt iedereen om zelf deze eieren mooi te maken.

Praktische informatie
Voor deelname hoef je alleen een ei te kopen. Deze kosten € 2,00 per stuk. Overig materiaal en de begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden zondag 16 april en maandag 17 april doorlopend aangeboden tussen 11.00 en 14.30 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Reis door 100 jaar havenontwikkeling

Elke zondag vertrekt een luxe touringcar vanaf het busplatform op Rotterdam CS of het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en zie je de havengebieden met verschillende vormen van industrie. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur.

Reserveringen Spido
De Haventijdreis start om 10.15 uur, om 15.30 uur eindigt de reis op het startpunt. Deelname kost
€ 19,50 per persoon, inclusief de extra lange rondvaart en een kop koffie of thee. De dagtours worden aangeboden op alle zondagen. Reserveren kan via 010-275 99 88 of reserveringen@spido.nl. Meer informatie is te vinden op www.spido.nl.

Start-ups in de haven

Lezing & excursie naar RDM Rotterdam | zondag 30 april
Rotterdam is een haven van pioniers. En stilstand betekent achteruitgang. Daarom zoekt de Rotterdamse haven continu naar antwoord op de vraag hoe het slimmer, efficiënter en duurzamer kan. In de haven van Rotterdam worden inventieve oplossingen bedacht en krijgen innovators volop ruimte en steun om te slagen.

Bijvoorbeeld op RDM Rotterdam, dé kraamkamer voor innovatieve start-ups. De haven van Rotterdam heeft bovendien wereldwijd de primeur van PortXL, de start-up accellerator. Maak zondag 30 april kennis met PortXL en twee succesvolle start-ups tijdens de lezing en busexcursie van FutureLand naar RDM Rotterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger