Wijzigingen Waterbus voor Katendrecht en Schiedam

Nieuws

Het vervoer over water breidt uit in Rotterdam. De Waterbus gaat vanaf maandag 1 mei tijdens de ochtend- en avondspits ook naar Schiedam varen. Om dit mogelijk te maken verhuist vanaf 10 april de Waterbushalte Katendrecht lijn 18 van het Buizenpark naar het ss Rotterdam.

Aqua shuttle

Nieuwe halte in Schiedam

Met de komst van de nieuwe halte Schiedam Maasboulevard wordt het drukste gedeelte van lijn 18 Heijplaat/RDM naar St. Jobshaven ontlast en komen er extra reismogelijkheden voor reizigers uit Schiedam en Vlaardingen. Per 1 mei is er dan een directe verbinding van Schiedam met Heijplaat/RDM aan de zuidzijde van de Maas.

Verplaatsing halte Katendrecht

De huidige Waterbushalte Katendrecht Buizenpark wordt weinig gebruikt. Ongeveer 12% van de reizigers stapt hier op. Dit zou ongeveer 25% moeten zijn. Daarom verhuizen we de halte per 10 april naar het ss Rotterdam. Vanaf de Katendrechtsestraat is dit ongeveer 500 meter verder. Met de verplaatsing wil het Havenbedrijf behalve bewoners van Katendrecht ook de toeristische en zakelijke doelgroep bedienen.

Waterbus lijn 18 wordt gefinancierd door het Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Kijk voor meer informatie over de Waterbus op: www.waterbus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger