Queen Elizabeth 3: voorname zomergast Cruiseport Rotterdam

Nieuws

Deze zomer arriveert liefst vijf maal de Queen Elizabeth 3 aan de Wilhelminakade van Cruiseport Rotterdam. Het passagiersschip van de beroemde rederij Cunard gaat cruises maken naar de Britse eilanden (o.a. Newhaven, Dublin, Liverpool), Baltische staten ((oa Kopenhagen, Tallinn, Sint Petersburg), IJsland en de Noorse Fjorden. De eerste cruise vertrekt op maandag 3 juli 2017 en op dinsdag 22 augustus arriveert het schip voor de laatste maal deze zomer.

Queen Elizabeth 3

De Queen Elizabeth 3 is gebouwd op de Fincantieri Monfalcone- scheepswerf bij Venetië en gedoopt op 11 oktober 2010 door koningin Elisabeth. Het schip is 294 meter lang en 32,3 meter breed. Het heeft zestien dekken en biedt plaats aan 3100 passagiers/bemanningsleden. De topsnelheid van het schip is 43,4 kilometer per uur. De Queen Elizabeth bezocht Rotterdam reeds twee maal . De laatste keer op 15 december 2013 was het schip eigenlijk bestemd voor Amsterdam maar week het vanwege het slechte weer uit naar Rotterdam.

Titanic
De Queen Elizabeth 3 is op de Queen Mary 2 na het grootste schip dat ooit werd gebouwd door Cunard. Cunard Line werd in 1839 door Samuel Cunard opgericht. Het schip had beroemde schepen in de vaart als de Britannia, één van de eerste transatlantische passagiersschepen ter wereld en de Lusitania, het schip dat in 1915 door een Duitse torpedo tot zinken werd gebracht. In 1934 fuseerde de rederij met zijn grootste concurrent White Star Line, de voormalige eigenaar van de Titanic. Eind jaren vijftig kreeg de rederij haar naam weer terug: Cunard Line. Tegenwoordig behoort de rederij – net als Holland America Line - tot het Amerikaanse cruiseconcern Carnival Corporation. De rederij telt drie bekende schepen: Queen Mary 2, Queen Victoria 2 en de Queen Elizabeth 3.

Bron: Cruisevaart op Rotterdam van Cor van Gent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger