Dr. Wolfgang Hönemann vertegenwoordigt de Rotterdamse haven in Noordrijn-Westfalen

Vanaf 1 augustus ondersteunt Dr. Wolfgang Hönemann het Havenbedrijf Rotterdam bij het bedienen van de centrale binnenlandse markt van Noordrijn-Westfalen. Hönemann treedt in deze functie op als vertegenwoordiger van de haven en als persoonlijk contact voor zowel verladers, expediteuren, exploitanten en vervoerders als de industrie, autoriteiten en organisaties in de regio. De verdere uitbreiding van de relaties in de regio naar Rotterdam en de verbetering van de efficiëntie en de capaciteit in de volledige supply chain vormen het doel van Hönemann, die van 1994 tot 2007 vicevoorzitter en tot 2016 erebestuurslid was van het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB, Bond voor Duitse binnenvaart) in Duisburg.

Hönemann blikt terug op 35 jaar ervaring, met name op het gebied van de binnenvaart. Hij stapt over naar Havenbedrijf Rotterdam, nadat hij van 2012 tot 2016 bedrijfsleider was bij Rhenus PartnerShip GmbH Co. KG in het Duitse Duisburg en Rhenus Mierka Danube Shipping GmbH in het Oostenrijkse Krems. Bij Rhenus hield hij zich voornamelijk bezig met de bedrijfsactiviteiten voor de Donau en Frankrijk. Tijdens zijn eerdere functies als bedrijfsleider bij Wincanton GmbH, GB Intermodal in Mannheim (2008 tot 2011) en Lehnkering Reederei GmbH in Duisburg (1989 tot 2008) was hij actief in de binnenvaart en containerlogistiek in de regio, en op het gebied van bulkgoederen en chemie. Hij begon zijn carrière van 1982 tot 1989 eerst als adviseur en later als bedrijfsleider van het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt in Duisburg.

De in Dortmund geboren Hönemann promoveerde in de Economie, volgde een opleiding als industrieel verkoper en is sinds 1996 voor de Bondsrepubliek Duitsland Commissaris bij de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) in Straatsburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger