FutureLandexcursie met bus én boot

Persbericht

Rondje Landtong Rozenburg
In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf het water te ontdekken. Tijdens de gecombineerde bus- én bootexcursie vanuit informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte ervaar je ultiem de versmelting van natuur en havenindustrie.

Aan boord van de FutureLand Ferry vertelt een deskundige voorlichter wat er aan het zicht voorbij trekt. Op de FutureLand Express zoomt FutureLand voorlichter en gebiedskenner Leo Boer in op de bijzonder natuur. Sta stil bij verschillende bijzondere plekken zoals de begrazingsweide met Schotse hooglanders of vennetjes vol bijzondere vogels. Maar ook de eindeloze industrie in de Europoort onderweg krijgt de nodige aandacht.
De tour start en eindigt bij FutureLand.
Om 12.00 uur stap je aan boord van de bus óf de boot voor het eerste deel van de excursie. Rond 13.30 uur stap je bij aankomst op de Landtong in de Scheurhaven over. Je vervolgt het tweede deel van de tocht retour naar FutureLand en beleeft de retourtocht op compleet andere wijze.

Tijdens het reserveren kun je, zolang plaatsen beschikbaar zijn, kiezen voor start over de weg of over het water. Op de volgorde na zijn beide tours identiek.
30 september 2017

Programma A
12.00 uur Vertrek vanuit FutureLand met FutureLand Express
13.30 uur Overstap Scheurhaven op FutureLand Ferry
15.00 uur Aankomst FutureLand

Programma B
12.00 uur Vertrek vanuit FutureLand met FutureLand Ferry
13.30 uur Overstap Scheurhaven op FutureLand Express
15.00 uur Aankomst FutureLand

Praktische informatie
Deelname aan deze excursie kost € 17,50 per persoon en voor kinderen van 3 t/m 11 jaar € 11,50. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. Vanwege lengte en onderwerp vinden naar verwachting kinderen pas vanaf bovenbouw basisonderwijs voldoende aansluiting. Reserveer via www.futureland.nl

Tijdelijke Fototentoonstelling ‘Toeziend oog’
Heel de wereld kwam kijken hoe Nederland een haven opspoot in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt van deze Rotterdamse havenuitbreiding. Door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is een unieke expositie samengesteld. Kijk mee en beleef opnieuw de verwondering die aan al dit beeldmateriaal vooraf ging. De tijdelijke tentoonstelling is tot 1 januari 2018 te zien in informatiecentrum FutureLand.

Vanuit Rotterdam een Haventijdreis naar FutureLand
Een wekelijkse verbinding op zondag brengt je vanuit Rotterdam centrum naar FutureLand. De luxe touringcar vertrekt vanaf Rotterdam CS en Willemsplein. Onderweg trekt de haven aan je voorbij. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart door de nieuwe havens. Zie www.spido.nl voor programma, prijzen en vertrektijden.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2017 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland.
Bekijk het jaarprogramma op www.futureland.nl.

Adres FutureLand:
Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger