‘Get Ahead in Europe’-campagne gelanceerd

Nieuws

Vandaag is in Tilburg het startschot gegeven voor ‘Get Ahead in Europe’. Met deze campagne willen samenwerkingspartners Logistiek Midden-Brabant en het Havenbedrijf Rotterdam bedrijven in Azië wijzen op de voordelen van deze Nederlandse as als efficiënte toegang tot Europa. De lancering viel samen met de officiële Europese opening van de Chengdu-Tilburg-Rotterdam Express, waarbij een grote Chinese delegatie aanwezig was.

De treindienst, een initiatief van het Tilburgse bedrijf GVT-Group of Logistics, is sinds begin 2016 operationeel en werd aan Aziatische zijde vorig jaar november al officieel geopend. Drie maal per week maakt de shuttle de reis tussen het Chinese Chengdu en Rotterdam. De 15.000 kilometer lange tocht neemt vijftien dagen in beslag. Daarmee is de railverbinding drie maal sneller dan het vervoer per schip en de helft goedkoper dan vervoer per vliegtuig. De dienst wordt uitgevoerd door Railport Brabant in samenwerking met de Chinese railoperator CDIRS.

Logistiek Midden-Brabant
Logistiek Midden-Brabant is een platform van ondernemers, gemeenten en kennisinstellingen die de positie van Midden-Brabant als logistieke topregio in Nederland en Europa verder willen versterken.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger