Plan dé transportroute met minste CO2-uitstoot in Navigate!

Persbericht

In routeplanner Navigate is het vanaf nu mogelijk CO2-emissies te vergelijken tussen verschillende te nemen transportroutes van A naar B. En dat wereldwijd. Als Havenbedrijf stimuleren we uiteraard duurzaam en (energie-)efficiënt transport.

We werken niet alleen aan duurzaamheid, maar ook aan gebruiksvriendelijkheid van de tool. Zo is de gebruiksvriendelijkheid van Navigate op de mobiele telefoon verbeterd in drie opzichten:

  1. De Navigate-kaart die zowel transportroutes als de locatie van terminals, havengerelateerde dienstverleners en empty depots laat zien, werkt nu net als op de tablet, laptop en desktop ook goed op het telefoonscherm.
  2. De buttons ‘filter’ en ‘sort’ zijn makkelijker in gebruik.
  3. En u legt direct contact met havengerelateerde dienstverleners dankzij snelwerkende contactlinks.

Inmiddels is Navigate wereldwijd in gebruik in 133 landen en heeft de nieuwe Navigate-widget op onze website alleen al in de afgelopen drie weken 1.459 bezoekers geholpen om Navigate te gebruiken.

Navigate

In Navigate zijn de deepsea en shortsea schema’s met 550 havens wereldwijd en de rail- en bargeverbindingen tussen Rotterdam en ruim 150 Europese inland terminals opgenomen. Navigate is daarmee de meest complete routeplanner in zijn soort.

Energietransitie

Het Havenbedrijf Rotterdam zet zich in tegen klimaatverandering en wil een voortrekkersrol spelen in de wereldwijde energietransitie vermindering van de CO2-uitstoot en efficiënt gebruik van grond- en reststoffen zijn voor het Havenbedrijf belangrijke opgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger