PortXL2018 start zoektocht naar kansrijke start-ups

Nieuws

Havengerelateerde start-ups opgelet! De Rotterdamse havenaccelerator PortXL is op zoek naar start-ups voor de 2018-editie van het programma. Inschrijven kan vanaf nu. PortXL selecteert de meest kansrijke bedrijven en biedt hen gedurende honderd dagen intensief coaching om hun concepten een vliegende start te geven.

De slimste haven
Rotterdam is een trekpleister voor vernieuwende ideeën en concepten. De ambitie om de slimste haven ter wereld te zijn, staat er hoog in het vaandel. Om deze reden is in 2015 PortXL gelanceerd, het enige start-up acceleratorprogramma dat zich specifiek richt op havens. In dit programma bieden meer dan 180 mentoren en zeer betrokken partners (Van Oord, Havenbedrijf Rotterdam, EY, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Vopak, Damen, Uniper, First Dutch, Rabobank, Boskalis, InnovationQuarter, Thales, City of Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport) start-ups de kans om hun technologieën naar een hoger niveau te tillen. De twee eerdere edities waren zeer succesvol. Zo hebben van tien deelnemende start-ups van PortXL2017 er negen een klantencontract ondertekend tijdens het programma.

Aanmelden voor PortXL2018
PortXL scout wereldwijd havengerelateerde start-ups. De accelerator focust daarbij op start-ups met disruptieve, opschaalbare businessproposities, die binnen een jaar gelanceerd kunnen worden. Tijdens deze derde editie gaat speciale aandacht uit naar uitdagingen die de haven nu beïnvloeden, waaronder cyber security, windenergie, digitalisering, blockchaintechnologie en autonoom varen.

Wil je deelnemen? Aanmelden kan via www.portxl.org

Bekijk de video van 2017-deelnemer Oceanos om een beeld te krijgen van wat PortXL voor start-ups kan betekenen.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger