Afwisselend programma in het najaar

Persbericht

Informatiecentrum FutureLand
Ontdek zondag 19 november in FutureLand wat er leeft langs het Maasvlaktestrand en doe mee aan leuke en leerzame activiteiten. Of stap 26 november met het hele gezin op de FutureLand Ferry met Sint en zijn Pieten. Voor de technisch geïnteresseerden is er 10 december een themadag over de automatisering van de hypermoderne containerterminals op Maasvlakte 2. Voor amateurfotografen organiseert FutureLand een workshop avondfotografie in de Rotterdamse haven.

Informatiedag Zeeleven in zicht

Beleef zondag 19 november een informatieve dag in FutureLand over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand en doe gratis mee aan leuke en leerzame activiteiten. Wat dacht je van het ontleden van een haaieneikapsel, of een ontmoeting met redders van zeehonden en andere zeezoogdieren? Maak op de informatiemarkt kennis met SOS Dolfijn, Dutch Shark Society, A Seal en Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ).

Presentaties:

  • 12.00 & 14.00 uur Eerste hulp bij gestrande bruinvissen en dolfijnen. SOS Dolfijn.
  • 12.30 uur Ontleding bevruchte haaieneikapsel.
  • 14.45 uur Anatomie haaien en voortplanting. Dutch Shark Society.

Marien bioloog Dorien Schröder is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Ze zal tijdens haar presentatie een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden.
Bezoek tijdens de gratis informatiedag de stands van SOS Dolfijn, Dutch Shark Society, Zeehondenopvang A Seal, EHBZ. De SOS Dolfijn ambulance en de Landrover van de EHBZ staan ter bezichtiging voor de ingang van FutureLand.

Zie ginds komt de stoomboot...!

Monster zondag 26 november met het hele gezin aan op de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten.

Programma

  • 13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand-steiger
  • 13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
  • 14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
  • 15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand

Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,50! Kinderen tot 3 jaar mogen zelfs gratis mee aan boord. Reserveer een plekje aan boord via het futureland.nl.

Automatische terminal (verklaard voor dummies)

De modernste terminals ter wereld hebben op afstand bestuurbare kranen en elektrische robotvoertuigen die zelf hun accu's verwisselen. Honderden kilometers kabel zorgen ondergronds voor communicatie en aansturing. Operators houden vanachter hun bureau in de controlekamer toezicht op de aan- en afvoer van containers. Wil je weten hoe dat kan? Je krijgt het tijdens de themadag op 10 december begrijpelijk uitgelegd. Niet alleen voor nerds dus!

De themadag start met een inspirerende presentatie over de complete automatisering bij een van de modernste terminals ter wereld. Experts van Navis leggen uit hoe en waarom terminals geautomatiseerd worden, wat voor equipment er op de terminal te vinden is en hoe de containers volautomatisch over de terminal bewegen. Na de lezing nemen de experts je mee aan boord van de FutureLand Express voor een rondrit die je een van deze modernste containerterminals ter wereld in volbedrijf laat zien: een uniek kijkje achter de schermen!

Programma

  • 13.15 uur Lezing door experts van Navis: Bas Mötter, Derk Ponsioen & Paul van Waterschoot
  • 14.00 uur Busexcursie over high-tech containerterminal
  • 15.15 uur Einde programma

Deelname inclusief bustour kost € 6,25 per persoon.
Reserveer via futureland.nl Tijdens deze themadag is FutureLand geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Workshop avondfotografie

Vrijdag 15 december 2017 en vrijdag 2 maart 2018 beleven deelnemers aan de workshop avondfotografie het nieuwste havengebied van Rotterdam in het duister. Neem deel aan deze workshop onder leiding van fotograaf André Nijenhuis en krijg bruikbare tips & tricks om een betoverende plaat te schieten. Deelname aan de workshop en transport naar fotostops kost € 35,- per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger