NN Group vervangt Havenbedrijf als ‘name giving partner’

Persbericht

Vrijdag 3 november hebben NN Group en North Sea Jazz bekend gemaakt dat de NN Group het Havenbedrijf Rotterdam opvolgt als ‘name giving partner’. Het Havenbedrijf blijft de komende vijf jaar verbonden aan North Sea Jazz als één van de hoofdsponsoren.

“We vinden het geweldig dat North Sea Jazz een nieuwe name giving partner heeft gevonden. En dat het een krachtige partner als NN is geworden. Dat betekent een geweldige impuls voor het festival en voor Rotterdam als festivalstad”, aldus Richard van der Eijk, hoofd Communications & External AffairsCommunications & External Affairs van het Havenbedrijf.

Sponsoring Havenbedrijf
Het Havenbedrijf had deze zomer al aangegeven graag plaats te maken voor een andere ‘name giving sponsor’. Het Havenbedrijf zet het communicatie-instrument sponsoring primair in om de band tussen stad en haven zichtbaar te maken en te verstevigen en om de stad aantrekkelijk te houden als vestigingsplaats. Daarnaast ondersteunt het evenementen om relaties te ontvangen. Zo sponsort het de Wereldhavendagen, het Educatief Informatie Centrum op de Landtong Rozenburg en het beeldscherm op Rotterdam Centraal vooral om bij diverse doelgroepen de band tussen stad en haven te verstevigen.

Havenbedrijf is een maatschappelijk betrokken organisatie en wil in de volle breedte een constructieve bijdrage leveren aan de stad Rotterdam. Enerzijds aan het haven- en industriegebied, maar zeker ook aan de leefbare stad en haar bewoners. Het draagt daarom bij aan organisaties en evenementen op het gebied van cultuur, sport en recreatie door middel van sponsoring en subsidies.

Daarnaast sponsort het Havenbedrijf belangrijke Rotterdamse instellingen/iconen als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Feyenoord, De Doelen, Boymans van Beuningen en het Nieuwe Luxor en Diergaarde Blijdorp. Het wil Rotterdam aantrekkelijk houden als vestigingsplaats, als stad om in te wonen en daar leveren deze organisaties een belangrijke bijdrage aan. Om dezelfde redenen ondersteunt het ook typisch Rotterdamse evenementen als North Sea Jazzfestival, CHIO en het ABN AMRO Tennistoernooi. De toegangsbewijzen die het als tegenprestatie ontvangt, zet het in om relaties te ontvangen.

Inclusief subsidies die het Havenbedrijf levert aan SmartPort, Rotterdam Port promotion Council, Havenvereniging & Jong Havenvereniging gaat het om een bedrag van enkele miljoenen euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger