Exoskelet biedt ondersteuning bij fysiek werk

Insight

Gaurav Genani is de bedenker van de innovatieve SkelEx. Dit niet-aangedreven exoskeleton voor het bovenlichaam verlicht werkzaamheden waarbij armen intensief gebruikt worden. Gaurav Genani is geboren en getogen in India, maar kwam naar Nederland in 2010 om te studeren aan de TU Delft. Inmiddels is hij met zijn start-up gevestigd in het Innovation Dock op RDM Rotterdam waar hij zijn prototype test en optimaliseert.

Nieuwe manier van werken
In zijn visie werkt hij niet alleen aan een exoskeleton, maar zorgt hij ervoor dat mensen op een nieuwe manier kan laten werken. Dat menselijke aspect is ontstaan tijdens zijn studie: “Als je echt begrijpt waartoe een mens wel en niet toe in staat is, pas dan kan je iets ontwikkelen om hem te ondersteunen.” Voor zijn persoonlijke beweegredenen, bekijk deze inspirerende video:

Samenwerking met Bilfinger Industrial Services
Op dit moment test Bilfinger Industrial Services de innovatie. Samen hebben Bilfinger en SkelEx een oplossing ontwikkeld voor schilders en werken ze aan een apparaat voor steigerbouwers. Bastiaan Spoelstra, Directeur Business & Product Development bij Bilfinger: ‘In samenwerking met startup SkelEx ontwikkelen wij een middel dat ergonomische ondersteuning biedt aan mensen die fysiek zwaar werk doen: het exoskelet. Onze medewerkers doen tientallen jaren lichamelijk zwaar werk, waardoor zij last kunnen krijgen van fysieke klachten. Het exoskelet kan een belangrijke rol spelen in het reduceren van deze klachten en dus in het duurzaam inzetbaar houden van mensen die lichamelijk zwaar werk doen.’

Zelf een prototype ontwikkelen?
Heb jij een technisch idee wat je wilt testen of wil je een prototype ontwikkelen? Met de Innovation Connector van RDM heb je via één loket toegang tot onder andere industriële robotarmen, 3D-printers, CNC-frezen, lasersnijders of een waterloopkundig laboratorium. Naast alle technische faciliteiten helpen RDM’s innovatieve bedrijven en kennisinstellingen je graag verder met hun kennis en ervaring.

Innovatie

Rotterdam wil 's werelds slimste haven zijn. Om onze koppositie te behouden moeten we blijven vernieuwen. Innovatie is een cruciaal middel om de beoogde veranderingen in energietransitie en digitalisering Rotterdam te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger